Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Έκοψαν την πίτα τους οι «Άστεγοι»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους μέσα σε εύθυμο κλίμα έκοψαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας «οι Άστεγοι» το περασμένο Σάββατο, στο θεατράκι των Αστέγων (Θεοφράστου 24). Εκεί συναντήθηκαν παλιά μέλη της ομάδας, ενώ καλωσόρισαν τα νέα μέλη σε αυτήν. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν τα σχέδια για την νέα καλλιτεχνική και ιδιαίτερα παραγωγική για την ομάδα χρονιά που έχει αρχίσει. 

Ενδεικτικά για το ερχόμενο διάστημα οι «Άστεγοι» ετοιμάζουν:

  • Στις 17,18, 19 Μαρτίου μια θεατρική παράσταση βασισμένη σε αστυνομικό έργο. 
  • Στις 28 – 30 Απριλίου μια θεατρική παράσταση βασισμένη σε δυο μονόπρακτα του Βασίλη Ζιώγα
  • Μέσα στον Ιούνιο την θεατρική παράσταση – κωμωδία «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), μέσα στην Άνοιξη οι «Άστεγοι» θα παρουσιάσουν θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο της Μαρίας Στρίγγου «Το Πατάρι». Την ίδια ώρα, από την ομάδα ετοιμάζεται ταινία μικρού μήκους βασισμένη σε ένα δημοσίευμα του Ηλία Βενέζη στην εφημερίδα «Καμπάνα» το 1924, του Δεύτερου Συνεδρίου Εφέδρων Αξιωματικών που έλαβε χώρα εκείνη τη χρονιά στην Ιερά Μονή Λειμώνος, και στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο ίδιος ο Βενέζης, καθώς και ο Στρατής Μυριβήλης. Το έργο «Αθώα Κτήνη» πραγματεύεται την πρόταση του Μυριβήλη να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση σε όλους τους νεκρούς του πολέμου, Έλληνες και μη, πρεσβεύοντας έτσι πανανθρώπινα αντιπολεμικά μηνύματα.

Το έργο φέτος θα παρουσιαστεί ξανά στο κοινό της Λέσβου, αφού είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά πέρυσι σε μορφή πρόβας στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ένωση Θεατρικών Σωματείων Λέσβου «Θέσις» για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (28 Μαρτίου). 

 

Ποιοι είναι οι «Άστεγοι»

Η Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ» είναι ένα πολιτιστικό σωματείο που δημιουργήθηκε το 1985, αποτελείται σήμερα από 70 περίπου μέλη και υπηρετεί τον πολιτισμό στη Μυτιλήνη. Έχει δώσει παραστάσεις, μέχρι τώρα, σ’ όλη την λεσβιακή ύπαιθρο, στην Αθήνα, σε άλλα νησιά του Αιγαίου, στην Θράκη και στην Κύπρο. Η ομάδα έως σήμερα έχει παρουσιάσει πάνω από 50 θεατρικά έργα την εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας δραματουργίας. Έχει επίσης συμμετάσχει σε φεστιβάλ διάφορων πόλεων εντός Ελλάδας και έχει αποσπάσει ένθερμες κριτικές καθώς και πολλά βραβεία και διακρίσεις.

- Advertisement -

More articles

spot_img