ΕΚΤΑΚΤΟ Εισήγηση για βαθύ κόκκινο στη Λέσβο

Ευρυτανία, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λέσβος στο βαθύ κόκκινο είναι η εισήγηση των ειδικών προς την κυβέρνηση σύμφωνα με διαρροές από την Αθήνα και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις απογευματινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς σε περίπτωση που γίνει η εισήγηση αποδεκτή κλείνουν από αύριο τα πάντα!
Οι επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα για είσοδο της Λέσβου σε αυστηρό λοκνταουν θα σημάνουν ταυτόχρονα και κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην τηλεκπαίδευση
Τι ισχύει για τις περιοχές που μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο – Όλα τα μέτρα

Ειδικότερα ,στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Παράλληλα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.