ΕΚΤΑΚΤΟ: Και επίσημα «στην κατάψυξη» η Λέσβος

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά η ένταξη και της Λέσβου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο)  από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα μέχρι 29 Μαρτίου με εξαίρεση τα ειδικά σχολεία.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», σύμφωνα με τα ισχύοντα, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων ατόμων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων. Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται κατά τα άλλα όπως και τώρα με τα sms ενώ κανονικά επιτρέπεται το ντελίβερι και η κίνηση όσων εργάζονται.

Αναλυτικά διαβάστε  στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο Σάββατο.