Έκτακτο: Και τέταρτο θύμα του κορονοϊου στη Λέσβο| Κατέληξε 74χρονη

Μια γυναίκα 74 ετών άφησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου, την τελευταία της πνοή στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η γυναίκα νοσηλευόταν στο Μυτιλήνης από τις 18 Αυγούστου και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Δεν ήταν διασωληνωμένη, νοσηλευόταν στη Μονάδα Λοιμώξεων όμως η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ώρες.
UPDATE: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών για την απώλεια της 74χρονης

Την οδύνη του για απώλεια της 74χρονης η οποία ήταν νεφροπαθής εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λέσβου κ. Δημήτρης Σαξιώνης ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ασθενείς που εκπροσωπεί αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού τώρα με την πανδημίας.
Αναλυτικά ο κ. Σαξιώνης δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» τα εξής: « Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το θετικό κρούσμα, πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα να διασφαλίσουμε να μην εξαπλωθεί ο ιός στη Μονάδα, έγιναν τεστ σε συνοδούς, επισκέπτες και όλους τους νεφροπαθείς . Απομονώθηκε το κρούσμα σε ειδικό θάλαμο που έχουμε διαμορφώσει εδώ και 7 μήνες ειδικά για αυτό το σκοπό, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας των γιατρών και των νοσηλευτών από το Νοσοκομείο που έρχονται σε επαφή μαζί του. Δυστυχώς όπως ενημερωθήκαμε σήμερα,η γυναίκα κατέληξε . Το Νοσοκομείο έδρασε όπως έπρεπε για να αποτρέψει διασπορά του ιου στην Μονάδα νεφροπαθών και το έχει πετύχει εδώ και 7 μήνες. Ο Σύλλογος εκφράζει τη βαθιά θλίψη για την απώλειά της και κάνει θερμή παράκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα και ν’ ακολουθούν τις οδηγίες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά και εμάς τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουμε πρώτες από την απουσία μέτρων. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανευθυνότητα, απειλεί πρωτίστως τη δική μας ζωή, όσων ανήκουμε σε αυτές τις ομάδες»