Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κέρδισαν την προσωρινή διαταγή για τη Βάστρια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Αποδεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης την αίτηση προσωρινής διαταγής για την διακοπή των έργων κατασκευής της νέας δομής μεταναστών στη Βάστρια, που κατέθεσε η Περιφέρεια και οι Κοινότητες Κώμης και Νέων Κυδωνιών εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, του Νότη Μηταράκη και της ΤΕΡΝΑ.

«Μια πρώτη δικαίωση όχι τόσο για τις δικές μας προσπάθειες ως Περιφέρεια που έχουμε μπει εξαρχής στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όσο δικαίωση της κοινωνίας της Λέσβου από την Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη!» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης στα «ΝΕΑ της Λέσβου», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, ενώ λίγο αργότερα επανήλθε και με νεότερη ανακοίνωση, όπου σημειώνει:

«Το αίτημα της Περιφέρειας και των Κοινοτήτων που προσέφυγαν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και η  σημερινή απόφαση αποτελεί ένα πρώτο βήμα  για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλουμε και ανάχωμα προστασίας του δασικού μας πλούτου. Η διαστρέβλωση της αλήθειας αποτελεί παραπληροφόρηση. ‘Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

«Πρόκειται για μια νίκη. Πήραμε αυτό που ζητήσαμε» εξηγεί ο δικηγόρος της Περιφέρειας, Δημήτρης Καλλίας, επισημαίνοντας πως εξ αρχής είχαν ζητήσει την διακοπή των εργασιών στο δασικό τμήμα της περιοχής που αφορά τα 75 από τα 300 στρέμματα, μέσα από τα οποία γίνεται ουσιαστικά και η πρόσβαση στο σημείο της δομής.

Με την απόφαση αυτή τα έργα στη δασική έκταση σταματούν μέχρι την εκδίκαση και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είναι προγραμματισμένη για τις 13 Μαΐου.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις