Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

19 με κίτρινο στα 119 – Πρόβλημα στο Δημοτικό Συκαμιάς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Update

 ώρα 8:00 το βράδυ 

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους σε Μήθυμνα, Πελόπη, Άργενο και Λεπέτυμνο, σε 109 ακίνητα που ελέγχθηκαν συνολικά τα 90 χαρακτηρίζονται με πράσινο χρώμα δηλαδή είναι ανεπηρέαστα από το σεισμό και τα 19 με κίτρινο χρώμα. 

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου γίνεται γνωστό ότι αύριο Τετάρτη  κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ και της ΚΤΥΠ θα βρεθούν στα χωριά της Πέτρας, Υψηλομετώπου και Στύψης για τον έλεγχο των ζημιών σε οικίες. Παράλληλα τα συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, θα συνεχίσουν τις δικές τους αυτοψίες στα σχολικά κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Νωρίτερα τα Νέα της Λέσβου είχαν γράψει: 

Μικρός αριθμός σπιτιών που σημειώθηκαν μέχρι τώρα με κίτρινο χρώμα καθώς σε περίπου 50 ακίνητα που ελέγχθηκαν σε Λεπέτυμνο και Πελόπη μόνο ένα επισημάνθηκε με κίτρινο χρώμα στο Λεπέτυμνου και δύο στην Πελόπη.

Το πρόβλημα για τους κατοίκους αυτών των περιοχών είναι οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις καθώς ακόμα και μικρές δονήσεις που δεν γίνονται αισθητές σε όλη τη Λέσβο γίνονται αισθητές σε αυτές τις περιοχές και οι κάτοικοι αυτό που λένε είναι ότι “κουνιόμαστε συνέχεια”.

Το Δημοτικό της Σκαμιάς

Από τους ελέγχους που διενεργούν κλιμάκια του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα σχολεία διαπιστώθηκε πρόβλημα στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Συκαμιάς και ηδη έχουν ενημερωθεί απο τον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο οι Κτιριακές Υποδομές ώστε να στείλουν κλιμάκιο από την Αθήνα για να ελέγξουν το σχολείο και να αποφανθούν για τον βαθμό επικινδυνότητας. 

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Δυτικής Λέσβου δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img