Έλεος πχια…

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Υπό όρους και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ανοίξτε τα ΠΑΝΤΑ ρε. Καλύτερα μια ελεγχόμενη ελευθερία, παρά μια ανεξέλεγκτη απαγόρευση.

*** Βαρουφάκη, τώρα κατάλαβες γιατί σε «λάλησε» ο Τσίπρας; Γιατί στην εποχή της Υπουργίας σου, και με τα τότε δεδομένα, ως καθηγητής και γνώστης της Οικονομίας, ήσουν το καμάρι κι όχι ο «καμαρότος» στην υπόθεση. Και μέσα στα δύσοσμα γραφεία των Ντάισεμπλουμ – Σόιμπλε – Ντράγκι & ΣΙΑ, εσύ ήσουν τσακάλι κι όχι Τσακαλώτος!!!!!!!

*** ‘’Τα πλήγματα πρέπει να επιφέρονται όλα ταυτόχρονα, ώστε όντας λιγότερο αισθητά, να ενοχλούν λιγότερο’’. Μητσοτάκη αυτά έλεγε στα 1513 ο Νικολό Μακιαβέλι στο βιβλίο του Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ στην περίοδο της Αναγέννησης, εσύ απλά τα εφαρμόζεις για την δική σου «αναγέννηση».

*** Και μην ξεχνάμε ότι τα ΜΑΤ – η «ΔΡΑΣΗ» – η καταστολή – η αυθαιρεσία των ενστόλων – η ατιμωρησία, δεν είναι Δεξιά ή Αριστερά (τύπου Αστικής Δημοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ), αλλά όλα αυτά τα φαινόμενα βίας είναι Τ Α Ξ Ι Κ Α.

*** Οι μπούρδες, τα ψέματα, οι αθλιότητες και οι βρομιές πια, στον πολιτικό αλλά και στον δημόσιο λόγο περισσεύουν, για να μην πω επιπλέουν. Και ως γνωστό, ξέρουμε καλά τι «επιπλέει» περισσότερο;

*** Τι άλλο θέλουμε; Οικογενειακό γιατρό έχει ο καθένας… στο σπίτι του, ειδικό φρουρό έχει καθένας στο σπίτι του, τα ψώνια του καθενός του τα πηγαίνουν στο σπίτι του, την εκπαίδευση την κάνει από το σπίτι του, οικονομικές συναλλαγές (λογαριασμοί κλπ.), από το σπίτι του, έξω δεν βγαίνεις μη πέσεις σε καμιά ‘’δημοκρατική καταστολή’’ και μένεις σπίτι σου. Φροντίζουν για την ξεκούρασή μας. Κι εμείς πόσο αχάριστοι θα είμαστε πχια; 

*** Άλλο  καρναβαλισμός κι άλλο  κανιβαλισμός, όπως  άλλο πράγμα η  Ντόχα κι άλλο η μπόχα.