Ελπιδολάγνοι & ονειροπώλες…

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Κάτσε καλά μη σου τραβήξω τα καλώδια διασωλήνωσης = (για αυτό κρατάτε αποστάσεις και στα κρεβάτια των θαλάμων, 2 ανά θάλαμο και στη μέση γυψοσανίδα!!!!

*** Τον Καντάφι δικτάτορα τον ανέβαζαν, δικτάτορα τον κατέβαζαν ως το 2011 κάποιοι «έμπειροι» πολιτικοί αναλυτές, αλλά και χειραγωγούμενες δικές μας κυβερνήσεις, εκτελώντας επιθυμίες και εντολές άλλων.  Και εδώ έρχεται να δικαιωθεί ο Ηράκλειτος που είπε: «Υες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι» (τα γουρούνια ευχαριστιούνται περισσότερο στον βούρκο, παρά στο καθαρό νερό). Το θέμα είναι ότι θα τον αναζητήσουν πολλοί. Α! Ρε Καντάφι θα λένε (αν ήδη δεν το λένε), πού είσαι; Και φτηνό πετρέλαιο μας έδινες σε EURO και όχι σε DOLLARS, αλλά και σταθεροποιητής της περιοχής του ήτανε. Όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν για το Ιράκ, ή ο Ταράκι για το Αφγανιστάν (τώρα που τους έχουν διαλύσει οι «δημοκράτες» της Δύσης, τους “λουζόμαστε” εμείς.

*** Το πολίτευμά μας είναι, όχι Αστική Δημοκρατία, αλλά Αστειευόμενη Δημοκρατία… διαφωνείτε;

*** Έπεσα με το ποδήλατο, χτύπησα πόδια – χέρια και μου λέει ο γιατρός να πάω για τις ακτίνες!!!!!!!!! Ρε άσε το ποδήλατο του λέω, εμένα κοίτα τώρα…

*** Δεν τα έχω με το σύστημα, αλλά μ’ αυτούς που ανέχονται το σύστημα. Γεμίσαμε από ελπιδοπώλες απ’ την μία, και ορνιθοπετούντες και μωρόπιστους πολίτες απ’ την άλλη. Φουλάραμε από ενταφιασμένα όνειρα και κατακερματισμένες προσδοκίες. Τι λαός κι αυτός; Ανέγνωμος που εκλαμβάνει ως αλήθεια το ψέμα, που έχει κάνει «ποίηση» την παθητικότητα, γεμάτος από αισιομανία, ιστορική αμνημοσύνη και πολιτική ανοφθαλμία (ορθοφλιά). Θύμα της σιωπής του, η οποία (σιωπή) δημιουργεί την διαλεκτική του κωμικού, του τραγικού, του γελοίου και του σαρκαστικού. Ποιος θα μας απαλλάξει από την θλιβερότητα της στάσης μας; Καταντήσανε οι Έλληνες ξυπόλητοι αναστενάρηδες και ονειροβάμονες. Στο μόνο που πάει άνετα (ο Έλληνας) είναι στα επίπλαστα όνειρά του και στην καταδικασμένη στον ενταφιασμό ελπίδα του, αλλά και στα ατελείωτα νεκροταφεία των ελπιδολάγνων.

*** Με ρωτά ο Παντελής τι είναι μισθοφόρος; Μα ρε Παντέλο είναι αυτός που δίνει τον μισθό του σε φόρους!!!!!!!

*** Και για να μην σας κουράζω άλλο, έρχονται όλοι αυτοί που μας άφησαν να ζούμε σε βουβά και παγωμένα σπίτια, σε άδεια από φίλους καφενεία, σε ετοιμοθάνατες γειτονιές και μας κουνάνε το δάχτυλο για να συνεχίσουμε «απαρέγκλιτα» το «φροντιστήριό τους»!!

***Τρίτη και δεκατρείς σήμερα…

***Πάλι καλά που σταμάτησε ο Ολυμπιακός στα 3, γιατί προχθές είχε σταματήσει στα 5 και του έκανα επίπληξη…