Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Εμείς του ‘60-‘70-‘80, κι εσείς του 2024…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Ε, παιδιά μ’ ακούτε; Σ’ εσάς μιλάω, στην νέα γενιά. Τελικά μόνο σ’ εσάς ελπίζουμε. Ναι ΜΟΝΟ σ’ εσάς. Κάντε κάτι… Γιατί αν τα αφήσετε τα πράγματα πάνω μας, αν περιμένετε (όπως φαίνεται) να αλλάξουμε εμείς οι «σοφοί» και οι «έμπειροι» την άσχημη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματος, θα είμαστε ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ. Ναι ελπίζουμε σ’ εσάς, εμείς η γενιά των ξερόλων, η γενιά του Πολυτεχνείου, η γενιά των βολεμένων, η γενιά του «ξέρεις εμείς τι περάσαμε;», η γενιά των παχιών αγελάδων, η γενιά των επιλέξιμων και των στρεμματικών αποζημιώσεων, η γενιά που εκπαιδεύτηκε βαθιά να γίνουμε τα πιο εξαγοράσιμα ήσυχα κοτόπουλα της κοινωνίας, εμείς η γενιά του «άσε μωρέ, δεν ξέρεις εσύ», η γενιά του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», η γενιά του «άστο πάνω μου, έχω βύσμα», η γενιά του «εμείς βρε ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ», η γενιά της επιδότησης και όχι των επιδομάτων, η γενιά του κάτσε καλά μη σε στείλω στον Έβρο, ναι εμείς, η γενιά που μας αρέσει να λέμε σ’ εσάς ότι στερηθήκαμε πολλά και υποφέραμε άλλα τόσα μέχρι να σας μεγαλώσουμε!!!!

Ναι, είμαστε τελικά αυτή η γενιά που διαπιστώνω καθημερινά, ότι συμβιβαστήκαμε εύκολα τσιμπώντας το τυράκι που μας πέταγαν, αλλά μη βλέποντας την φάκα που μας έκλεισαν.

Σας πουλήσαμε με το γάντι. Εμείς οι νταήδες της πλάκας και οι τραπεζοδανειοαναθρεμμένοι. Την ‘’κοπανήσαμε’’ στην πιο δύσκολη στιγμή σας, τα παρατήσαμε. Ενώ η εμπειρία της ζωής που έχουμε, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ κάτι τέτοιο.

Ναι εμείς οι ξερόλες, σας αποδείξαμε τελικά, ότι είμαστε «πολύ λίγοι και κοντοί»!!! Κι όπως έλεγε κι ο Μανώλης Αναγνωστάκης: «Δεν φταίει αυτός, τόσος ήταν»…, κι εμείς δυστυχώς τόσοι είμαστε…

Λοιπόν εσείς η νέα γενιά, προτού γίνετε και καταντήσετε βολεμένοι στην μετριότητα, και στην εφήμερη μπόχα του επιδόματος ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ. Κουνηθείτε, αντιδράστε, μη μας εμπιστεύεστε, μην ελπίζετε σ’ εμάς τους βολεμένους… ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. Σκεφθείτε τα παιδιά σας, σε τι κόσμο θα τα φέρετε; ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΕΠΩΑΖΟΝΤΑΣ «ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ», ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Επιτέλους κάντε κάτι. Σ’ εσάς ελπίζουμε, γιατί εμείς που εσείς ελπίζατε… ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ!!!!!!!!!!

*** Ημέρα της γυναίκας σήμερα… Ωχ Παναγία μου!!!! Έχω σφουγγάρισμα και σιδέρωμα. Μετά θα θηλάσω και το παιδί, αφού στρώσω τα κρεβάτια!!!! Άτιμη ισότηταααααααα.

spot_img

More articles

spot_img