Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τη  βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό τιμά σήμερα από άκρη σε άκρη στη Λέσβο η Ορθοδοξία για πρώτη φορά χωρίς να ισχύουν περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού.  Ο καλός καιρός από το πρωί σήμερα ευνοεί αυτήν την ώρα  την κάθοδο των πιστών στις παραλίες και στα αλιευτικά καταφύγια για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τους ιερείς που θα αγιάσουν τα νερά.

Στη Μυτιλήνη η κατάδυση θα γίνει παρουσία των επισήμων απέναντι από το Παλαιό Λιμεναρχείο όπως κάθε χρόνο και η πομπή από την Μητρόπολη  ξεκινά τώρα  ενώ την κατάδυση του Σταύρου θα κάνει ο  Μητροπολίτης Ιάκωβος.

 Στην έδρα του Δήμου δυτικής Λέσβου στην Καλλονή η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στη Σκάλα Καλλονής από τον τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως Μηθύμνης, Νικόδημο Κοτζάμπαση.

Για όσους δεν προλάβουν τις πρωινές λειτουργίες, στις 13:00 στην Επάνω Σκάλα ο  Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής για άλλη μία χρονιά φέτος θα τελέσει αυτή την ώρα την ακολουθία αναμένοντας να υποδεχθεί με κεράσματα τους πιστούς ενώ θα συμμετέχουν τα παραδοσιακών χορευτικά σχήματα του Συλλόγου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img