Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Εν μέσω τουρκικής προκλητικότητας τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Παρουσία σύσσωμης της τοπικής ηγεσίας και των εκπροσώπων Σωμάτων, Συλλόγων και φορέων τίμησε σήμερα το πρωί η 98 ΑΤΕ στο στρατόπεδο της Παγαγανής τον Άγιο Γεώργιο προστάτη του πεζικού και του στρατού σε μία περίοδο έντονων τουρκικών προκλήσεων και ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο ώστε οι τοπικοί εκπρόσωποι να δώσουν ισχυρό παρών στην Παγανή.

Ο Άγιος Γεώργιος έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στα τέλη του 3ου με αρχές του 4ου αιώνα. Καταγόταν από την Καππαδοκία και ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Η πιο γνωστή απεικόνιση του Αγίου είναι εκείνη που σκοτώνει το δράκο, ο οποίος φρουρούσε το νερό μιας πηγής στη Λιβύη και δεν άφηνε τους κατοίκους να πιουν νερό αν δεν του έδιναν να φάει κάποιον συγχωριανό τους τον οποίο οι κάτοικοι διάλεγαν με κλήρο.

Ως στρατιωτικός άγιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ενώ γιορτάζεται και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, αφού ήταν ο Άγιος των Σταυροφόρων και ακόμα και στις μέρες μας είναι ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις