Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εν πλω ο σταυρός τα Φώτα στη Σκάλα Σκαμιάς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ιδιαίτερος αναμένεται ο εορτασμός των Θεοφανείων, το Σάββατο, στην περιοχή της Σκάλας Σκαμιάς και είναι μία ευκαιρία για να εκδράμουν κάτοικοι της Μυτιλήνης εκτός από τα γύρω χωριά για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό των υδάτων από το γραφικό ξωκλήσι της Παναγιάς Γοργόνας, που είναι μια ξεχωριστή εκκλησία, οι φωτογραφίες της οποίας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στο ναό στις 7:30 το πρωί και θα τελεστεί και ο μέγας αγιασμός, ενώ μετά τις 10:30 αναμένεται να γίνει ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα.  Φέτος η ρίψη αναμένεται να γίνει με διαφορετικό τρόπο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εφημέριος του Μανταμάδου που λειτουργεί το ναό, ο π. Χρήστος Τσιτμηδέλης θα ανοιχτεί με βάρκα ρίχνοντας το σταυρό από την έξω πλευρά, ενώ οι κολυμβητές θα πέσουν από την ακτή για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό και να πάρουν την ευλογία. 

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο εφημέριος σημείωσε ότι «με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου θα βρεθούμε και φέτος να λειτουργήσουμε την ημέρα των Θεοφανείων το ναό της Παναγίας στη Σκάλα Συκαμιάς και καλούμε τους πιστούς να μεταβούν και να συμπροσευχηθούν μαζί μας κατά τον αγιασμό τον υδάτων, συνδυάζοντας αυτή την άγια μέρα για τη Χριστιανοσύνη με μια εκδρομή στο γραφικό ψαροχώρι, που οι κάτοικοι με την ευλογία της εκκλησίας μας έχουν διατηρήσει αναλλοίωτο, ώστε να το επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι από άκρη σε άκρη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να λειτουργούμε σε αυτούς τους ναούς και να κηρύττουμε το λόγο των Πατέρων και του Σωτήρος Χριστού».

spot_img

More articles

spot_img