Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο για το Μόλυβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στο ιατρείο Μολύβου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η παράδοση ενός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με το πλήρωμά του, το οποίο ήρθε στη Λέσβο εκτάκτως από την Αθήνα για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί βρίσκονταν και ο συντοπίτης μας Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιάσονας Πιπίνης, αλλά και ο Κοινοτάρχης Μολύβου Θανάσης Ανδριώτης.

Το ασθενοφόρο ουσιαστικά παραδίδεται έπειτα από αίτημα του κ. Ανδριώτη και με σχετική παρέμβαση του κ. Πιπίνη προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία της υπηρεσίας στην περιοχή, την οποία επισκέπτεται κατά τη θερινή σεζόν ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών. Έτσι, το ασθενοφόρο ήρθε από την Αθήνα πλήρως επανδρωμένο, για να καλύψει αυτές τις ανάγκες έως το τέλος του καλοκαιριού. 

«Οι μεγάλες αποστάσεις που χωρίζουν πολλές τουριστικές περιοχές από τα Κέντρα Υγείας και οι αδυναμίες που παρατηρούνται αρκετές φορές στην διακομιδή ασθενών και τραυματιών συχνά προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου τουλάχιστον για την θερινή περίοδο να διαθέσει από την Αθήνα εκτάκτως ένα ασθενοφόρο, ειδικά για την περιοχή της Μήθυμνας, όπου συγκεντρώνεται ένας σημαντικός αριθμός τουριστών. Η εισήγησή μου υλοποιήθηκε και σήμερα (σ.σ. χθες) βρέθηκα εδώ για να “καλωσορίσω” τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στο νησί μας», δήλωσε ο κ. Πιπίνης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Ιάσονα Πιπίνη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου. Όταν συναντηθήκαμε με τον κ. Πιπίνη στην Κοινότητα τού εκφράσαμε τις αγωνίες μας και ανταποκρίθηκε άμεσα. Τα παιδιά από το ΕΚΑΒ έρχονται πάντα γρήγορα, αλλά πάντα υπάρχει και ο παράγοντας της καθυστέρησης που είναι θέμα ανθρώπινης ζωής. Αυτό που γίνεται τώρα, με το ασθενοφόρο που ήρθε από την Αθήνα με διασώστες, είναι μεγάλη υπόθεση γιατί θα υπάρχει πιο άμεση παρέμβαση από τους διασώστες για να παραλάβουν γρήγορα ασθενείς και τραυματίες από την περιοχή μας», δήλωσε ο κ. Ανδριώτης.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Κοινοτάρχης της Μήθυμνας φρόντισε μάλιστα οι δυο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ να φιλοξενηθούν σε καταλύματα της περιοχής, για το διάστημα που θα παραμείνουν να εργαστούν στο νησί.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img