Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Ένα ηλιακό ρολόι στο Δημοτικό Θέατρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ένα πανέμορφο ηλιακό ρολόι εγκαταστάθηκε, χθες το μεσημέρι, από τους μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης έξω από το Δημοτικό Θέατρο, με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, της Σχολικής Επιτροπής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Ρολόι, το οποίο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο λειτουργίας του Ομίλου Αστρονομίας – Λογοτεχνίας του σχολείου.

Ο εκπαιδευτικός Σ. Βαλάκος εξηγεί τη λειτουργία του ηλιακού ρολογιού

«Απώτερος στόχος του ομίλου ήταν η κατασκευή ενός ηλιακού ρολογιού, μια κατασκευή φαινομενικά απλή που όμως κρύβει πίσω της πάρα πολλή επιστήμη, όσον αφορά το κομμάτι των Μαθηματικών και της Φυσικής» σχολίασε ο καθηγητής Φυσικής του σχολείου, Στρατής Βαλάκος, επισημαίνοντας πως τα παιδιά δούλεψαν επί ένα χρόνο για τη δημιουργία του ρολογιού, που είναι μοναδικό για την πόλη της Μυτιλήνης, αφού ο γνώμονας έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και γωνία 39 μοιρών ακριβώς όσο το γεωγραφικό πλάτος του τόπου μας, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δουλέψει οπουδήποτε αλλού. «Είναι ένα έργο που αποτελεί εξωτερίκευση της δουλειάς που κάνουν όλα τα σχολεία, όχι μόνο το δικό μας σχολείο, τα οποία δημιουργούν, απλά δεν το εξωτερικεύουν. Αυτή τη φορά το εξωτερίκευσαν!», ανέφερε ο εκπαιδευτικός.

Θα εντοπίσετε το ηλιακό ρολόι μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

«Το έργο δείχνει τη βαθιά γνώση των παιδιών και τη δουλειά που έκαναν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Δήμος μας έχει τέτοια σχολεία, έχει τέτοιους δασκάλους! Έχουμε καθήκον να είμαστε κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες, για κάτι που προβάλλει την πόλη μας και το νησί μας σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Θα σταθούμε δίπλα τους και θα βοηθάμε σε ό,τι μας ζητηθεί και είμαι σίγουρος ότι αυτή η δουλειά θα βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία», σχολίασε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, που βρέθηκε στο σημείο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη, που παραχώρησε τον χώρο, τον Αντιδήμαρχο έργων Στρατή Τζιμή και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, Παναγιώτη Ζαφειρίου, στους οποίους τα παιδιά και οι καθηγητές τους εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του ηλιακού ρολογιού.

Αναμνηστική φωτογραφία με μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Είναι ένα πρωτοποριακό έργο, που προκύπτει από εργασία των παιδιών και υλοποίησε η Σχολική Επιτροπή, και που θέλουμε να το χαίρονται και οι δημότες της Μυτιλήνης και οι επισκέπτες της πόλης μας», σχολίασε ο κ. Ζαφειρίου.

- Advertisement -

More articles

spot_img