Ένα πεντάστερο κάμπινγκ στην Λιώτα!

Εντυπωσιάζουν οι εγκαταστάσεις του πρώτου glamping στην Ελλάδα σε σχέδιο 3D

Πώς θα σας φαινόταν αν σας πρότεινε κάποιος να περάσετε πολυτελείς διακοπές… σε σκηνή; Για πολλούς το κάμπινγκ είναι συνώνυμο της ζωής στη φύση, χωρίς τις βασικές ανέσεις. Το «Glamping» (glamοrous camping) όμως είναι η νέα πρόταση που ανεβάζει την εμπειρία της διαμονής στη φύση, σε άλλο επίπεδο, αφού οι φιλοξενούμενοι θα διαμένουν σε πολυτελείς σκηνές και θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Στη μακρινή Λιώτα, στη δυτική πλευρά της Λέσβου, ξένοι επενδυτές ετοιμάζουν ένα πολυτελές κάμπινγκ σε μια μαγευτική τοποθεσία, μέσα στον ελαιώνα, και δίπλα στη θάλασσα. Εδώ και 10 ημέρες ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες που είχαν σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και  – αν όλα πάνε καλά –  θα λειτουργήσει από την επόμενη τουριστική σεζόν. 

Ο κ. Κυριάκος Καραμιχαήλ, Κοινοτάρχης της Άντισσας, είναι επιβλέπων στο έργο, ενώ συμμετέχει και στο ιδιοκτησιακό σχήμα της εταιρείας «Aegean Escapes», που αποτελείται από ένα ζευγάρι επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην Ινδία λειτουργώντας ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και έναν Ινδό στην καταγωγή, που κατοικεί και εργάζεται στο Λονδίνο στον τομέα του τουρισμού. 

«Το έργο θα περιλαμβάνει 22 πολυτελείς σκηνές από τις οποίες οι 17 μονόχωρες και οι υπόλοιπες δίχωρες. Θα διαθέτουν λουτρό και τουαλέτα, κλιματισμό, πολυτελή επίπλωση. Ήδη δημιουργούνται οι πέτρινες πλατφόρμες πάνω στις οποίες θα στηθούν οι σκηνές, ενώ θα υπάρχουν και κτιριακές υποδομές καθώς επίσης δυο πισίνες και ένα χαμάμ. Η φιλοσοφία είναι να προσφέρει στον επισκέπτη τη μοναδική εμπειρία της ζωής στη φύση, αλλά με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», λέει στα «Νέα της Λέσβου» ο κ. Καραμιχαήλ. 

Πρόκειται για μια επένδυση που θα στοιχίσει συνολικά περί τα 2 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ θα διαθέτει προσωπικό 22-25 ατόμων. Το κόστος της διανυκτέρευσης στο πολυτελές κάμπινγκ θα κυμαίνεται από 200 μέχρι 400 ευρώ η βραδιά!

Η αρχιτέκτονας, Ιωάννα Βαλλίνα, είδε σαν πρόκληση το συγκεκριμένο πρότζεκτ που ανέλαβε αφού δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο του 2019 όταν κατατέθηκε η άδεια. 

«Ήταν μεγάλη πρόκληση όλο αυτό για μένα γιατί δεν είχε ξαναβγεί παρόμοια άδεια για τέτοιο κατάλυμα. Βοήθησαν σημαντικά οι τοπικές υπηρεσίες για την έκδοση της άδειας που βγήκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα το Φεβρουάριο του 2019 μας κάλεσαν στο Υπουργείο Τουρισμού για να μεταφέρουμε την εμπειρία μας όσον αφορά στο  glamping,  προκειμένου να συμπεριληφθεί σε νόμο», μας είπε χαρακτηριστικά. 

Η επένδυση εκτείνεται σε ένα χώρο 17 στρεμμάτων, μέσα στον ελαιώνα όπου θα υπάρχουν δυο κτίρια που θα στεγάζουν τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς επίσης δυο πισίνες, η μια 350 τ.μ. και η άλλη μικρότερη 100 τ.μ..

Ξεκίνησαν οι εργασίες με την κατασκευή των βάσεων πάνω στις οποίες θα στηθούν οι σκηνές

«Η ιδέα που είχαν οι ιδιοκτήτες ήταν να προσφέρουν μια διαφορετική πρόταση τουρισμού στο νησί «επενδύοντας» στο μοναδικό φυσικό πλούτο του. Το τοπίο είναι μοναδικό, η επέμβαση σε αυτό ελάχιστη αφού στο τέλος της σεζόν οι σκηνές θα μαζεύονται και ο ελαιώνας θα είναι ελεύθερος. Οι διαμένοντες θα ακούνε τους ήχους της φύσης μέσα στη σκηνή τους, θα ζουν την εμπειρία του κάμπινγκ μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Η επίπλωση θα είναι εξαιρετικής αισθητικής ενώ θα διαθέτει κάθε σκηνή λουτρό και κλιματισμό. Θα είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία», λέει στα «Νέα της Λέσβου» η αρχιτέκτονας Ιωάννα Βαλλίνα.