Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι σε οκτώ διαφορετικές περιοχές της Λέσβου ολοκληρώθηκε την Κυριακή! Το Lesvos Food Fest έπλεξε ένα γαστρονομικό γαϊτανάκι παντρεύοντας γεύσεις και μυρωδιές από τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής με σύγχρονες συνταγές, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη ταυτότητά τους και χρησιμοποιώντας πολλές φορές βαθιά ριζωμένα έθιμα, όπως για παράδειγμα εκείνο του γάμου, που παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Πέτρα, στην τελευταία ημέρα του φεστιβάλ.

Παραδοσιακός γάμος στην Πέτρα
Γευστικές δράσεις και στη Στύψη

Πέρα από την Πέτρα, το Lesvos Food Fest από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου ταξίδεψε διαδοχικά σε Πλωμάρι, Μυτιλήνη, Καλλονή, Μόλυβο, Πολιχνίτο, Ερεσό και Στύψη με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου να κρατά τα ηνία της διοργάνωσης με τη σημαντική υποστήριξη πολλών κατά τόπους φορέων και συλλόγων, που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στη διοργάνωση σε κάθε περιοχή. Πρωταγωνιστές σε αυτό το ταξίδι το ούζο, τα τυριά και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι σαρδέλες, το λάδι, το βράσμα και άλλα προϊόντα και μεζέδες.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου στον Μόλυβο
H Μαργαρίτα Νικολαΐδη στον Πολιχνίτο

Όλα αυτά βέβαια με τη βοήθεια των καλεσμένων και των ντόπιων σεφ και επαγγελματιών του χώρου της γαστρονομίας, όπως ο Αλέξανδρος Παπανδρέου που για μια ακόμη φορά τίμησε με την παρουσία του το φεστιβάλ, η συντοπίτισσά μας “master chef” Μαργαρίτα Νικολαΐδη, ο Κωστής Κωστάκης, η Ιωάννα Σταμούλου, ο Χαρίλαος Θεοδωρέλλης, ο Χάρης Κατρακάζας, η Ελπίδα Κουμαρέλα, ο Μιχάλης Σοφός, η Χριστίνα Μούκα, ο Πάρις Γούναρης, η Μαρίνα Ζουρίδη, η Γεωργία Κοφινά, η Αντωνία Ματάλα, η Μαρία Πανάγου, η Ιωάννα Παυλάκη, ο Βαγγέλης Χαλβατζής και ο Γρηγόρης Χριστοδούλου.

Πηγή φωτογραφιών: Lesvos Food Fest

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img