Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Έναρξη εργασιών από τη Λάρσο


  • Αύριο Τετάρτη η υπογραφή της σύμβασης για τον δρόμο Αμπελικό – Σταυρός

Αυτοψία στις εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο βόρειο και νότιο τμήμα του νησιού μας, που ξεκίνησαν από την περιοχή της Λάρσου, συνολικής δαπάνης 4.647.076 ευρώ, πραγματοποίησε ο Κώστας Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες, Κώστα Αρώνη, Στρατή Κυρατζή και Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και ζήτησε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη και αποδοτικότερη υλοποίησή του.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από την ασφαλτόστρωση του δρόμου Νάπης – Πελόπης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και προβλέπει να γίνουν εργασίες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 300 σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου της Λέσβου και της Λήμνου. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε επαναδιαγραμμίσεις, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οροσήμανση και στηθαία ασφαλείας. 

Αυτοψία Κ. Μουτζούρη, με Κ. Αρώνη, Στρ. Κυρατζή και Χρ. Χατζηκυριαζή

“Πέφτουν” οι υπογραφές

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, αύριο, στη 1 το μεσημέρι θα υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης του έργου βελτίωσης του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού, προϋπολογισμού 10.795.000 ευρώ. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελούσε εδώ και δεκαετίες αίτημα των κατοίκων των δύο Κοινοτήτων, των φορέων Πλωμαρίου και Πολιχνίτου και όλης της Λέσβου και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. 

Όπως δήλωσε ο Κ. Μουτζούρης, «με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού έργου Αμπελικό – Σταυρός προχωρά η υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου αναπτυξιακού έργου, το οποίο όχι μόνο θα εξυπηρετήσει τους μόνιμους κατοίκους, αλλά θα προσφέρει ασφαλή και άνετη πρόσβαση και στους επισκέπτες. Είναι ένα έργο, όπως και πολλά άλλα που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης, τα οποία ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει σε προτεραιότητα και καταφέρνουμε μετά από δεκαετίες αναμονής να τα παραδίδουμε στους πολίτες».

Στο νέο ΕΣΠΑ

Τέλος, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη σειράς έργων στο νέο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα:

  • Αποκατάσταση Κάστρου Σιγρίου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ
  • Αποκατάσταση και ανάδειξη των χερσαίων τειχών του Κάστρου Χίου, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ
  • Αντιστήριξη πρανών προϊστορικού οικισμού Πολιόχνης Λήμνου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων Δήμου Αγίου Ευστρατίου, προϋπολογισμού 413.786 ευρώ.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img