Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ενεργειακή αναβάθμιση σε 5 σχολεία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Τη σύμβαση για το έργο συντήρησης – ενεργειακής αναβάθμισης και επισκευής πέντε σχολικών κτιρίων και την επισκευή τριών σχολικών γηπέδων, συνολικού ποσού μετά τη δημοπρασία 469.312 €, υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, με την εργολήπτρια εταιρεία. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε οκτώ μήνες από σήμερα.

Ειδικότερα η συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση αφορά τα κτίρια του Γυμνασίου και Λυκείου Αγιάσου, του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς, του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών, του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης. Οι προβλεπόμενες εργασίες θα αφορούν κυρίως στην κατασκευή θερμοπρόσοψης, στην αντικατάσταση των κουφωμάτων με ενεργειακά, στην τοποθέτηση αντλιών θερμότητας, επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά, χρωματισμούς, στην κατασκευή ψευδοροφών, στην αντικεραυνική προστασία, στην αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων και στις Η/Μ εργασίες. Ταυτόχρονα, θα ανακατασκευαστούν τα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις στα Δημοτικά Σχολεία Ταξιαρχών και Κάτω Τρίτους, αλλά και του Γυμνασίου-Λυκείου Ιππείου.

«Συνεχής επιδίωξή μας είναι η δημιουργία των καλύτερων συνθηκών στα σχολεία μας για να επιτελείται απρόσκοπτα η παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, με το έργο των σχολικών επιτροπών, που χρηματοδοτούνται επαρκώς από το Δήμο, για να προβαίνουν σε μικροεπισκευές των σχολείων, η Τεχνική μας Υπηρεσία επισκευάζει πλήρως τα περισσότερα σχολεία, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία», δήλωσε σχετικά ο κ. Κύτελης.

«Η διαρκής επιμέλειά μου για την επισκευή και την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων του τόπου μας είναι ταυτισμένη με την υπηρεσία μου στην εκπαίδευση. Σήμερα, με την ιδιότητα του αυτοδιοικητικού, πέρα από τα υλοποιούμενα έργα σε πάρα πολλά σχολεία, συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η Δημοτική Αρχή Κύτελη να δρομολογήσει τέτοιες παρεμβάσεις που θα καλύψουν πλήρως τις κτιριακές ανάγκες όλων των σχολείων», επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις