Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ενεργή πολιτικός για μια δύσκολη αποστολή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Πολιτικός με έντονη δραστηριότητα η Μαριάνθη Καφετζή – Ραυτοπούλου, το όνομα της οποίας μπήκε στο κάδρο των πιθανών «μπλε» υποψηφιοτήτων για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, αλλά και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κουμουτσάκου, η κ. Καφετζή, που έλκει την καταγωγή της από το Βόρειο Αιγαίο, συζητιέται να αναλάβει μια αρκετά δύσκολη αποστολή: Να «ανακαταλάβει» την Περιφέρεια από τον Κώστα Μουτζούρη.

Η κ. Καφετζή είναι οικονομολόγος, με καταγωγή από τη Λήμνο και τη Χίο και έχει υπάρξει μέλος του τομέα οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε οικογένεια από μικρή ηλικία, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε η συμμετοχή της στα κοινά, ως μέλος εθελοντικών ομάδων και άλλων πρωτοβουλιών. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ ήταν και υποψήφια Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής της δράσης ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας. Και αυτό καθώς τον Δεκέμβριο του 2015 έχασε τον μόλις 22 ετών γιο της, Σπύρο, σε τροχαίο ατύχημα, γεγονός που σημάδεψε τη ζωή της, αλλά και τη δράση της.

Δύσκολη αποστολή

Τα σενάρια που βάζουν την κ. Καφετζή στην λίστα ονομάτων που εξετάζει η Νέα Δημοκρατία για να δώσει το πολυπόθητο χρίσμα των επόμενων Περιφερειακών Εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο, έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα. Σκιαγραφούν, όμως, και μια πολύ δύσκολη αποστολή για την πολιτεύτρια του κυβερνώντος κόμματος στην περίπτωση βέβαια που όντως ηγηθεί του ψηφοδελτίου.

Το προφίλ της έχει ομοιότητες με αυτό της προηγούμενης Περιφερειάρχη, αλλά την ίδια στιγμή και σαφέστατες και μεγάλες διαφορές με αυτό. Γυναίκα οικονομολόγος με καταγωγή από τη Λήμνο και η Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία το 2014 έφερε σε πέρας την «αποστολή» να κερδίσει την Περιφέρεια από τον τότε Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή. Πριν το καταφέρει αυτό, όμως, είχε ήδη ένα… βαρύ βιογραφικό, ως εκλεγμένη Βουλευτής Λέσβου το 2004 και αργότερα από το 2012 έως και το 2014 έχοντας καθήκοντα Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το οποίο «στερείται» η κ. Καφετζή, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει την έντονη κοινωνική της δράση.

Παράλληλα, θυμίζουμε πως όλα αυτά τα ονόματα συζητούνται, ενώ κατά πως φαίνεται έχει απορριφθεί το σενάριο επίσημης στήριξης του ίδιου του κ. Μουτζούρη από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η διάσταση απόψεων των δύο πλευρών για το μεταναστευτικό έχει δημιουργήσει ένα χάσμα που δύσκολα θα γεφυρωθεί το επόμενο κρίσιμο διάστημα, στο οποίο το συγκεκριμένο μέτωπο θα είναι ακόμη ανοιχτό. Χάσμα, που έχει προσθέσει όμως και πόντους δημοτικότητας στον νυν Περιφερειάρχη, κάτι που σημαίνει πως για να… «πέσει» είναι απαραίτητο να τεθεί απέναντί του ένα δυνατό όνομα. Προς τούτο, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη σχετική ονοματολογία φιγουράρει ακόμη και το όνομα του Βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου ή του πρώην Υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ή και άλλα ονόματα εξ Αθηνών με “ρίζες” από το Βόρειο Αιγαίο, όποιες προοπτικές κι αν συγκεντρώνει καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις. 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις