Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Ενημερωτική εκδήλωση από την «Φλόγα»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Η Φλόγα είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα στηρίζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας
  • «Συνολικά η «Φλόγα» έχει βοηθήσει πάνω από 25 οικογένειες από τη Λέσβο, και μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι τρεις οι οικογένειες από το νησί που δέχονται τη βοήθεια του Συλλόγου», σημειώνει ο κ. Λαδάκης 

Με αφορμή την ημέρα Παιδικού και Εφηβικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου (φέτος είναι Τετάρτη), το παράρτημα της «Φλόγας» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) στη Λέσβο διοργανώνει εκείνη την ημέρα ενημερωτική-κοινωνική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 7.30 το απόγευμα. 

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι η ειδική αιματολόγος και ειδικευθείσα στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Αθηνών, Μυρσίνη Γ. Περγαμηνού, καθώς και η κλινική και κοινωνική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Πνοή», Ελένη Καραγεωργίου

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά – χορευτικά το Σωματείο Μουσικών Λέσβου, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Μυτιλήνης «Αρίων», καθώς και η Σχολή Χορού «Danza Pazion». 

 

Ιστορικό της «Φλόγας»

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος, καλύπτοντας το κενό στην αντιμετώπιση του προβλήματος από το Κράτος. Η Φλόγα είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα στηρίζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Οι στόχοι του Συλλόγου αφορούν στην οικονομική, ψυχολογική και κοινωνική φροντίδα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα, οι στόχοι της «Φλόγας» αφορούν στην κατοχύρωση του θεσμικού πλαισίου που να διέπει τη νοσηλεία του παιδιού, στην εκπαίδευση παιδιάτρων στα ογκολογικά τμήματα, στην φροντίδα εφήβων στα παιδιατρικά νοσοκομεία, στην ψυχολογική στήριξη των οικογενειών. Ακόμη, ο Σύλλογος στοχεύει στην σαφή και ειλικρινής ενημέρωση του γονέα, καθώς και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον παιδιατρικό καρκίνο.

 

Βοήθεια στις οικογένειες της Λέσβου

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Φλόγας στη Λέσβο, Μανώλης Λαδάκης, «μέσω του Παραρτήματος του Συλλόγου που άνοιξε πριν 10 περίπου μήνες στο νησί, επιχειρούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το κοινό για όλες τις μορφές παιδικού καρκίνου και την πρόληψή τους, όπως επίσης να καταστήσουμε ενήμερους τους γονείς για τις υπηρεσίες που παρέχει η «Φλόγα». Ακόμη, είμαστε υπεύθυνοι με το που διαγνωστεί ένα παιδί με καρκίνο πάνω στο νησί, να στείλουμε τα στοιχεία στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου, ώστε από εκεί και πέρα η οικογένεια να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται».

Για τις οικογένειες από την Λέσβο που έχουν δεχθεί βοήθεια ο κ. Λαδάκης σημειώνει ότι «συνολικά η «Φλόγα» έχει βοηθήσει πάνω από 25 οικογένειες από τη Λέσβο, και μάλιστα αυτή τη στιγμή  είναι τρεις οι οικογένειες από το νησί που δέχονται τη βοήθεια του Συλλόγου». 

Συγκεκριμένα ο κ. Λαδάκης αναφερόμενος στις υπηρεσίες που παρέχει η «Φλόγα», κάνει λόγο για την παροχή δωρεάν καταλύματος στους γονείς προκειμένου να διαμένουν ενόσω τα παιδιά τους νοσηλεύονται, αλλά και για κάθε ετήσια εξέταση που χρειάζεται να κάνουν στην Αθήνα. Η «Φλόγα» παρέχει επίσης οικονομική στήριξη, καλύπτοντας το κόστος αναγκαίων εξετάσεων, ενώ προσφέρονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους γονείς – φροντιστές των παιδιών, όπως επίσης επαγγελματίες συμβουλεύουν και κατευθύνουν τις οικογένειες σε σχέση με θεσμικά ζητήματα και τις σχετικές συναλλαγές τους με δημόσιες υπηρεσίες.

Η εκδήλωση με τίτλο «Εγώ και εσύ μαζί» διοργανώνεται από την «Φλόγα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παράρτημα της «Φλόγας» στο νησί, τηλ. επικοινωνίας 6972314642, υπεύθυνος Μανώλης Λαδάκης. 

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img