Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ενημερωτική ημερίδα από την «ΡΟΖ Δύναμη»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αυτό το Σάββατο 4/2, ενημερωτική ημερίδα διοργανώνει για εκείνη την ημέρα ο Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών «ΡΟΖ Δύναμη», στις 17.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. 

Με σύνθημα «Ενώνουμε τις φωνές μας, περνάμε στην δράση!», η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση γύρω από την πρόληψη και την θεραπεία όλων των μορφών καρκίνου. 

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Γενικός Ιατρός Δούκας Ζεϊμπέκης, παραχωρώντας ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου», ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης με ομιλία για ζητήματα γύρω από τον καρκίνο του μαστού, η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάτης του Συλλόγου, Στέλλα Χίου, με ομιλία για τη σημασία της ψυχολογίας στην εξέλιξη της νόσου. 

Στην ημερίδα θα μιλήσει επίσης η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Μαντζώρου για το ρόλο της διατροφής στη διαχείριση της νόσου, καθώς και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Βάσω Παπασταύρου για την συμβολή της σωματικής άσκησης στη διαδικασία της θεραπείας. 

Η εκδήλωση θα κλείσει με ενημερωτικό βίντεο για τις δράσεις της «ΡΟΖ Δύναμης» καθώς και μήνυμα δύναμης και ελπίδας από την πρόεδρο του Συλλόγου, Αληθινή Καποδίστρια

Παράλληλα η «ΡΟΖ Δύναμη» σε συνεργασία με κομμωτήρια της Καλλονής συγκεντρώνει πλεξούδες δωρεάν, προκειμένου να δημιουργηθούν περούκες για όσους πάσχοντες τις χρειάζονται. Μάλιστα σύντομα θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση και στην Καλλονή, αντίστοιχη με εκείνη που διοργάνωσαν πρόσφατα οι γυναίκες της «Ροζ Δύναμης» σε συνεργασία με το Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Λέσβου στο Πολύκεντρο Μυτιλήνης. 

Η «Ροζ» Δύναμη

Η Ομάδα αποτελείται από άτομα που νόσησαν ή νοσούν από νεοπλασία, αλλά και φίλους εθελοντές που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου. 

Στόχος του Συλλόγου αποτελεί η ενημέρωση με αντικείμενο την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού αλλά και τον καρκίνο γενικότερα, καθώς και η διεξαγωγή δραστηριοτήτων που έχουν στόχο την βοήθεια και ψυχολογική στήριξη γυναικών και αντρών που νοσούν ή που έχουν νοσήσει. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της «ΡΟΖ Δύναμης», η σελίδα στο facebook είναι ΡΟΖ Δύναμη, ενώ το email του Συλλόγου είναι [email protected]

spot_img

More articles

spot_img