Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

5 χρόνια στον πατέρα για την κλοπή του Ταξιάρχη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Update

Απαλλάσσοντας τον γιο από τις κατηγορίες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε πριν από λίγο ως ένοχο για την κλοπή του Μανταμάδου τον πατέρα πού κατάγεται από ορεινή περιοχή της Λέσβου επιβάλλοντάς του ποινή 5 ετών φυλάκισης η οποία μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Σημειωτέον ότι η εφαρμογή της ποινής έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει στο Εφετείο.

Νωρίτερα τα Νέα της Λέσβου είχαν γράψει:

Ενοχή για έναν στη μεγάλη διάρρηξη πού έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 στο προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μανταμάδου έδειξε πριν από λίγο ο Εισαγγελέας του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη που βρίσκεται από το πρωί σήμερα σε εξέλιξη με κατηγορούμενους πατέρα και γιο οι μόνοι επιζώντες.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, στην κλοπή εμπλέκονται άλλα δύο άτομα που δεν βρίσκονται στη ζωή καθώς δολοφονήθηκαν λίγο καιρό μετά την διάρρηξη στην περιοχή του Ευεργέτουλα και μάλιστα παρών στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας βρίσκεται και ο βαρυποινίτης που έχει καταδικαστεί για αυτά τα αδικήματα σημειώνοντας ότι στην κλοπή εμπλέκεται και ο άνθρωπος που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του γιου του κατηγορουμένου.

Σημειωτέον ότι το δικαστήριο διέκοψε για λίγες ώρες, καθώς προτάθηκε από τον βαρυποινίτη μάρτυρας που έχει ακούσει συνομιλία του κατηγορούμενου τελικά όμως λόγω μη εντοπισμού του ατόμου που υπεδείχθη στο δικαστήριο η δίκη συνεχίστηκε με την εισήγηση του Εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των δικηγόρων που ακολουθούν πριν το δικαστήριο αποσυρθεί για την απόφαση.

Από ότι φαίνεται από την εξέλιξη της υπόθεσης, το έγκλημα το 2012 στα Κεραμειά που είχε συγκλονίσει τη Λέσβο ουσιαστικά όπως έχουμε ξαναγράψει οφειλόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για αυτή τη διάρρηξη καθώς όπως δηλώνει ο βαρυποινίτης, είχε προειδοποιήσει τον κατηγορούμενο να επιστρέψει πίσω τα κοσμήματα στο προσκύνημα καθώς όπως δηλώνει ο ίδιος δεν δεχόταν την κλοπή στο Μανταμάδο έχοντας σεβασμό για τον Άγιο.

Έτσι κι αλλιώς οι εμπλεκόμενες πλευρές φαίνεται ότι είχαν διαφορές για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ η κλοπή στο προσκύνημα ήταν η σπίθα που άναψε για να βρεθούν οι δύο από τους εμπλεκόμενους νεκροί και απανθρακωμένοι μέσα σε αυτοκίνητο και ο κατηγορούμενος για το φόνο τους στη φυλακή. Χρόνια αργότερα όπως είχαν γράψει πρώτα τα Νέα της Λέσβου έφτασε στο ακροατήριο η υπόθεση για τη συμμετοχή του ατόμου την ενοχή του οποίου ζήτησε ο Εισαγγελέας της έδρας και αυτό μετά από παρακολούθηση και ανάλυση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες σημειώνοντας ότι δεν αποδεικνύεται από πουθενά η συμμετοχή τους.

Αν και για τα κλοπιμαία δεν υπάρχει εκτίμηση και καταθέτοντας πρώτοι οι δύο ιερείς αυτό ανέφεραν ότι δεν τα είχαν καταγεγραμμένα και δε είχαν εκτίμηση της αξίας – αν και  ο ένας εκ των δύο ιερέων σημείωσε ότι μόνο το ένα τάμα που θυμάται είχε κάποιες χιλιάδες ευρώ – η εκτίμηση του δικαστηρίου είναι ότι υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ η συνολική αξία και ίσως φτάνει και υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για τέσσερις προθήκες γεμάτες με κοσμήματα που άφηναν με την καρδιά τους οι πιστοί που έζησαν τα θαύματα του Αρχάγγελου.

spot_img

More articles