Ένταση στη Νεάπολη

Από τις αντιδράσεις κατοίκων χθες στη Νεάπολη

Ένταση δημιουργήθηκε, χθες το απόγευμα, στην περιοχή της Νεάπολης, όταν  κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι ένας γείτονάς τους έχει νοικιάσει το σπίτι του για φιλοξενία αλλοδαπών. Ο ιδιοκτήτης φέρεται να υποστήριξε ότι έχει νοικιάσει το σπίτι για να μείνουν δυο μεταφραστές, όμως οι γείτονες θεωρούν ότι με βάση τις εργασίες που γίνονται και τις προετοιμασίες, φαίνεται ότι πρόκειται να μεταφερθεί εκεί μεγαλύτερος αριθμός ατόμων .
«Αυτό που μας κάνει ν’ αντιδρούμε είναι ότι βλέπουμε να δημιουργείται ουσιαστικά μια δομή δίπλα στα σπίτια μας. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε. Ζητάμε την ηρεμία μας. Δεν μπορεί ο καθένας να νοικιάζει όπου θέλει να και δημιουργεί δομές» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» κάτοικος της περιοχής.
Ήταν τέτοια η ένταση των αντιδράσεων που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ειδοποίησε την αστυνομία φοβούμενος -όπως είπε- για την σωματική του ακεραιότητα. Η αστυνομία μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων ,ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να επέμβει σε θέμα που αφορά ιδιωτικό χώρο, ενώ οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να προσφύγουν στον Εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβασή του.
Αυτό που προκαλεί αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει εμπλακεί σε υποθέσεις με ΜΚΟ και γι ‘αυτό θεωρούν ότι η ενοικίαση του σπιτιού είναι η αρχή για τη δημιουργία δομής

O Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης αναμένεται το απόγευμα να μεταβεί στην περιοχή και να κουβεντιάσει με τους κατοίκους .