Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Εντατικοποίηση εργασιών στη Βάστρια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Έβαλαν μπρος τα μηχανήματα στη Βάστρια, ξεκινώντας πιο εντατικές εργασίες για την κατασκευή της νέας δομής. Έπειτα από ένα δίμηνο ελάχιστων επεμβάσεων, φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες η κινητικότητα στο εργοτάξιο είναι πιο έντονη, με το αποτέλεσμα των εργασιών περισσότερο εμφανές, την ίδια στιγμή που πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την Περιφέρεια και τις Κοινότητες Νέων Κυδωνιών και Κώμης, προκειμένου να μπει φρένο στη διαδικασία υλοποίησης του έργου.

Εργασίες επιπεδοποίησης και διάνοιξης δρόμων

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, τα μηχανήματα πραγματοποιούν εργασίες επιπεδοποίησης στο ξέφωτο, το οποίο «αγκαλιάζει» το δάσος της κεντρικής Λέσβου, αλλά και διάνοιξης κάποιων δρόμων που ενδεχομένως θα εξυπηρετήσουν την εξέλιξη των εργασιών. Και αυτό υπό τη συνεχή παρουσία αστυνομικών, που για λόγους ασφαλείας βρίσκονται αδιάκοπα στο σημείο με βάρδιες, για την αποφυγή απροόπτων.

Τα μηχανήματα στην περιοχή της Βάστριας

Όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Περιφέρεια και οι δύο κοινότητες κατά της αναδόχου εταιρείας, του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του Ελληνικού Δημοσίου, στην αιτιολόγηση της οποίας ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζουν πως το έργο κατασκευής της δομής στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί «περιβαλλοντικό έγκλημα». Η εκδίκαση έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου και καθώς μένουν δυο μήνες μέχρι τότε, εξετάζονται οι επιλογές και για άλλες νομικές ενέργειες, ούτως ώστε να επιδιωχθεί η διακοπή εργασιών νωρίτερα, πριν προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο οικοσύστημα της περιοχής.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Με υψηλούς τόνους σχολιάζει τις εξελίξεις η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου, η οποία σε ανακοίνωσή της μιλά για «αθλιότητα, παρανομία, έγκλημα και προδοσία» από την πλευρά της Κυβέρνησης. Αιτιολογούν τους χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας πως θεσμικοί φορείς του τόπου κινούνται με δόλιους τρόπους για την υλοποίηση σχεδίων τρίτων σε βάρος του νησιού και παραθέτοντας τους τρόπους με τους οποίους θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον στην περιοχή, τις – σύμφωνα με όσα αναφέρονται και στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων – παρατυπίες, την υποβάθμιση των περιβαλλοντικών όρων του έργου κ.ά..

«Είμαστε βέβαιοι ότι η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη, θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα βάλει φρένο στην αθλιότητα του Υπουργείου Μετανάστευσης, θα σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα, θα ελέγξει τις παρανομίες και θα αναστείλει την προδοσία εις βάρος του λαού μας» σημειώνουν, σχολιάζοντας πως ενώ έχουν κατατεθεί τα ασφαλιστικά μέτρα οι εργασίες ξεκίνησαν, καλώντας τον Νότη Μηταράκη να ζητήσει παύση εργασιών μέχρι την εκδίκαση, την ίδια στιγμή που επισημαίνουν πως… παραμένουν στις επάλξεις.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις