Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Έως αύριο η ανακοίνωση των βάσεων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, όπως έκανε γνωστό η ίδια η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας χθες το πρωί σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως αν όχι σήμερα τότε το αργότερο αύριο θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των εξετάσεων, καθώς θα μάθουν σε ποια σχολή θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους την επόμενη χρονιά.

Όπως τόνισε η Υπουργός, για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τα τελικά αποτελέσματα εντός του Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα σε σύγκριση με το παρελθόν. «Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά έπειτα από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου, με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αρκεί να έχει εγγραφεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 

Πτωτικές τάσεις

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται πως οι τάσεις για τις φετινές βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι πτωτικές, όπως προκύπτει μετά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τα οποία ανέδειξαν το γεγονός ότι γενικά οι υποψήφιοι κινήθηκαν σε σχετικά χαμηλότερες βαθμολογίες. Οι εκτιμήσεις αυτές, όμως, αφορούν περισσότερο τις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μικρή έστω άνοδο στις χαμηλόβαθμες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν δει τις προηγούμενες εβδομάδες το φως της δημοσιότητας, στις σχολές που ανήκουν στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών αναμένεται μια πτώση της τάξης των 300 έως 1.000 μορίων, ενώ από 50 έως 300 μόρια αναμένεται να μειωθούν οι βάσεις στο πεδίο των Θετικών Επιστημών και έως 170 μόρια να πέσουν οι βάσεις στο πεδίο των επιστημών Υγείας. Όλα αυτά, βέβαια, προκύπτουν μεταξύ άλλων από τις συνολικές επιδόσεις των υποψηφίων. 

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img