Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Έπαιξαν… όπως παλιά!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η δράση «Παίζουμε… όπως παλιά», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα Τσαμάκια την Κυριακή, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Πάνω από 150 παιδιά διάφορων ηλικιών συμμετείχαν στη δράση, δίνοντας το μήνυμα ότι ακόμη και στις μέρες μας που οι οθόνες και το διαδίκτυο έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, μπορεί ακόμη να υπάρχει ωφέλιμος χρόνος για αληθινό και ομαδικό παιχνίδι στην ύπαιθρο και κοντά στη φύση.

Από τη δράση «Παίζουμε… όπως παλιά» στα Τσαμάκια

Τα παιδιά, που επισκέφθηκαν με τους γονείς τους το χώρο της εκδήλωσης, χωρίστηκαν σε ομάδες, σχημάτισαν κύκλους και με συμμάχους τον ενθουσιασμό και την καλή διάθεση, είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν αλλά και να μάθουν, παίζοντας παλιά παραδοσιακά παιχνίδια (τυφλόμυγα, αγαλματάκια, αμπάριζα, κλέφτες και αστυνόμοι, αμάδες, βόλους κ.ά.), με την καθοδήγηση μελών της Ένωσης, στο ρόλο του ομαδάρχη.

Μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε ρόλο ομαδάρχη

Τυφλόμυγα, αγαλματάκια, αμπάριζα, κλέφτες και αστυνόμοι, αμάδες, και βόλοι μερικά από τα παιχνίδια… από τα παλιά που αναβίωσαν στη δράση της Κυριακής

Τα παιδιά ξέφυγαν από τις οθόνες και το ίντερνετ και διασκέδασαν παίζοντας παιχνίδια ξεχασμένα από το πέρασμα του χρόνου

Ενδιαφέρον, ωστόσο, είχε πως τη δράση αυτή δεν την χάρηκαν μόνο τα παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτά τα τόσο όμορφα και διασκεδαστικά παιχνίδια, αλλά και οι μεγαλύτεροι, που θυμήθηκαν τους τρόπους με τους οποίους ψυχαγωγούνταν όταν ήταν κι εκείνοι παιδιά. Το απόγευμα της Κυριακής ξύπνησαν πάρα πολλές αναμνήσεις και νοσταλγία στα Τσαμάκια, μέσα από δραστηριότητες που ήταν ξεχασμένες στο πέρασμα του χρόνου. Όλα αυτά, χάρη στην πολύ έξυπνη ιδέα της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που διοργάνωσε μια εξαιρετικά όμορφη δράση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος», η οποία προσέγγισε με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο την ημέρα, καταφέρνοντας να φέρει τα παιδιά πολύ κοντά στη φύση, απομακρύνοντάς τα έστω και προσωρινά από το «στείρο» περιβάλλον του σπιτιού και την υπερβολική χρήση των παντός τύπου οθονών και του Διαδικτύου.

Η Κλεονίκη Μαρμάρου

Για τη δράση, σημαντική ήταν η στήριξη της παιδαγωγού Κλεονίκης Μαρμάρου για τον συντονισμό της εκδήλωσης και τη συλλογή του υλικού, καθώς επίσης και του Δήμου Μυτιλήνης με την παραχώρηση του χώρου, του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για την κάλυψη σε θέματα πρώτων βοηθειών, και του σούπερ-μάρκετ In Market με προμήθεια διάφορων ειδών.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αρώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας στην εκδήλωση

Το παρών στη δράση έδωσαν και μέλη των συλλόγων Lesvos Runners και Συν-εξέλιξη, που υποστήριξαν και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αρώνης.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις