Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Επανέρχονται οι Δανοί τουρίστες


Ο τουριστικός πράκτορας, Β. Κουταλιανός

Ένα όμορφο, ζεστό καλωσόρισμα με τοπικά προϊόντα επεφύλασσε ο τουριστικός πράκτορας, Βαγγέλης Κουταλιανός, στους πρώτους Δανούς τουρίστες που έφθασαν στο νησί μας την Παρασκευή. Οι Δανοί είχαν γυρίσει την πλάτη στο νησί μας από το 2015, λόγω της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά μετά από συντονισμένες προσπάθειες του τουριστικού πράκτορα επανέρχονται από φέτος, όπως και οι Αυστριακοί και μάλιστα με συμφωνίες που συνάπτονται με νέες εταιρείες. 

Η πτήση τσάρτερ από την πόλη Άαρχους της Δανίας προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης στις 11 το πρωί, μεταφέροντας 189 τουρίστες, οι οποίοι θα διαμείνουν στην Πέτρα, τον Μόλυβο και την Άναξο. Πρόκειται για νέα συμφωνία με την εταιρεία “Aarhus Charter”, η οποία θα πραγματοποιεί δρομολόγια έως τις 20 Οκτωβρίου, σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Παρασκευή. 

 

Ο έλεγχος έκρυβε… ένα μικρό γλέντι!

Οι τουρίστες επιβιβάστηκαν στα πούλμαν για να μεταφερθούν στα ξενοδοχεία τους, αλλά στον δρόμο τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Β. Κουταλιανός, με την συνεργασία της Αστυνομίας, προφασίστηκε ότι θα γινόταν έλεγχος από την Τροχαία, λίγο πιο πάνω από τους Λάμπου Μύλους προς Καλλονή, όπου είχε στηθεί ένα τραπέζι με ντόπια εδέσματα, ενώ υπήρχε και μουσική, χορός, για την διασκέδαση των Δανών. Οι τουρίστες αποβιβάστηκαν και δοκίμασαν με ιδιαίτερη χαρά το φημισμένο ούζο μας, το ντόπιο λαδοτύρι, ελιές, ντοματίνια, παξιμάδια κι άλλα τοπικά προϊόντα, και στη συνέχεια χόρεψαν σε νησιώτικους ρυθμούς. 

Ο μπουφές με τα παραδοσιακά προϊόντα που γεύτηκαν οι Δανοί

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο τουριστικός πράκτορας, «θεωρώ ότι χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες για να ξαναφέρουμε τους τουρίστες στο νησί μας και δη από τη Δανία, την Αυστρία και τη Γερμανία, που τα τελευταία χρόνια είναι διστακτικοί λόγω του μεταναστευτικού. Πρέπει να γίνει γνωστό και να το αντιληφθούν όλοι ότι πλέον δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα και δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για την διαμονή τους. Αυτό πρέπει να ακουστεί και από επίσημα χείλη για να επανέλθουν οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμασταν και, γιατί όχι, να ανοιχτούμε σε νέες αγορές», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουταλιανός.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img