Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

«Έπεσε η αυλαία» για τα ΓΕΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


‘’Τέλος’’ στον αγώνα των υποψηφίων ΓΕΛ στις Πανελλήνιες εξετάσεις δόθηκε χθες, ημέρα Δευτέρα, με την εξέταση στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στην Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Σημειώνεται ότι ορισμένοι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν – όσοι και όσες έχουν δηλώσει – στα ειδικά μαθήματα.

Στην Λέσβο οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά χωρίς αναφερόμενα προβλήματα, με τους υποψηφίους να παραλαμβάνουν τα θέματα στις 9 και 5 το πρωί και την εξέταση να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. 

Από την άλλη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα χρειαστεί να κρατήσουν δυνάμεις για λίγο ακόμα, και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου, που θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. 

Σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου, οι τελειόφοιτοι μαθητές θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

spot_img

More articles

spot_img