Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Έπεσε η αυλαία με τους τελικούς στο διεθνές τουρνουά τένις

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το διεθνές τουρνουά τένις ‘’COSMOTE MYTILENE JUNIOR CUP U18‘’, το οποίο διεξήχθη στην Λέσβο για 12η φορά. 

Επί επτά μέρες η καρδιά του τένις χτυπούσε στα γήπεδα της Νεάπολης με τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο κοινό. Το Σάββατο διεξήχθησαν οι τελικοί σε κορίτσια και αγόρια. Χρονικά πρώτος, έγινε ο τελικός στα αγόρια όπου μονομάχησαν ο Έλληνας Ανδρέας Λοίζας με τον Ιταλό Φεντερίκο Τσίνα. Νικητής αναδείχθηκε ο Τσίνα που νίκησε 2-0 τον αντίπαλό του, παίρνοντας δίκαια τον τίτλο στα αγόρια. 

Αντίστοιχα ο τελικός στα κορίτσια είχε ελληνικό χρώμα με την Μαρία Λαζαρίδου και την Μαριάνθη Χριστοφορίδου να παλεύουν για μία θέση στο βάθρο. Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ήταν αμφίρροπος και με τις δύο αθλήτριες να παλεύουν για την διάκριση. Τελικά νικήτρια αναδείχθηκε η Χριστοφορίδου με 2-1 σετ. 

Μεταξύ άλλων το παρών στους τελικούς έδωσαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς, οι οποίοι προχώρησαν και σε βραβεύσεις.