Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επί τάπητος το πάρκινγκ στο Κολυμβητήριο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Εκπρόσωποι Δημόσιων Υπηρεσιών που εργάζονται πέριξ της Προκυμαίας ζήτησαν την απελευθέρωση των θέσεων στάθμευσης μπροστά από το παλιό Κολυμβητήριο

Ένα βήμα πιο κοντά στην απελευθέρωση του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται η νέα Δημοτική Αρχή, μετά από την συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με εκπροσώπους υπαλλήλων Δημόσιων Υπηρεσιών που εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή. Ο Παναγιώτης Χριστόφας και ο νέος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Παναγιώτης Τακτικός, άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις των υπαλλήλων οι οποίοι είχαν αντιδράσει εξ’ αρχής στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη Διοίκηση στο χώρο μπροστά από το παλιό Κολυμβητήριο και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβουν αποφάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών χωρίς το οικονομικό αντίτιμο των καρτών, που επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες, ειδικά σε αυτή την συγκυρία.

Στην συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο συμμετείχαν εκπρόσωποι υπαλλήλων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Εφορία Μυτιλήνης και την Διεύθυνση Δασών, οι οποίοι ζήτησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η σύσκεψη, δεδομένου ότι ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα καταργήσει το μέτρο και θα επαναφέρει την δωρεάν στάθμευση στον συγκεκριμένο χώρο. Όπως τόνισαν, από τότε που ξεκίνησε η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, το καλοκαίρι του 2020, μέχρι σήμερα, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν 50 ευρώ το μήνα για να μπορούν να παρκάρουν τα οχήματά τους και να πηγαίνουν στις Υπηρεσίες που εργάζονται. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, αρκετοί υπάλληλοι προσπάθησαν να γλιτώσουν αυτό το κόστος παρκάροντας εκτός λιμανιού, αλλά δέχτηκαν τσουχτερά πρόστιμα από την Τροχαία. 

Παράλληλα επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την απελευθέρωση του συγκεκριμένου χώρου, μπροστά από το Κολυμβητήριο, αφού η Μυτιλήνη στερείται πάρκινγκ σε όλο το κέντρο και αυτό είναι ένα πρόβλημα που συζητείται εδώ και δεκαετίες χωρίς να έχει βρεθεί λύση μέχρι σήμερα.

Οι κάρτες

Όπως είναι γνωστό, το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με κάρτες, το κόστος των οποίων ξεκινά από 1 ευρώ για την μία ώρα στάθμευσης, 1,50 ευρώ για τις δύο ώρες, 25 ευρώ για μια εβδομάδα και 48 ευρώ είναι το κόστος της μηνιαίας κάρτας. Όπως αποδείχθηκε, αυτά τα χρόνια από τον αριθμό των παρκαρισμένων οχημάτων σε καθημερινή βάση στο λιμάνι, η πλειοψηφία των πολιτών “γύρισε την πλάτη” στο μέτρο, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει για στάθμευση τα παραπάνω ποσά, αν και ο πρώην Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παπαδόπουλος, υποστήριζε μέχρι την τελευταία στιγμή που παρέδωσε τα καθήκοντά του ότι το μέτρο απέφερε έσοδα στα ταμεία του Οργανισμού και έβαλε σε τάξη την λειτουργία του χώρου μπροστά από το Κολυμβητήριο. 

Δωρεάν θέσεις

Η προηγούμενη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου έχει διαθέσει από πέρυσι 40 δωρεάν θέσεις για την στάθμευση οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της ανάπλασης της Προκυμαίας, που στερεί θέσεις στάθμευσης επί της Κουντουριώτη. Η απόφαση αυτή λήγει σήμερα, αν και το έργο της ανάπλασης θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη με τους ρυθμούς που εκτελείται μέχρι τώρα. Για τον λόγο αυτό, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να εξετάσει άμεσα το τι μέλλει γενέσθαι γενικότερα με το ζήτημα αυτό.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος, «το θέμα είναι σημαντικό για την λειτουργία της πόλης και την εξυπηρέτηση των ντόπιων και των επισκεπτών, οπότε θα πρέπει να το εξετάσουμε συνολικά, από την αρχή και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στόχος και σκοπός μας είναι να αυξηθούν οι ελεύθερες θέσεις προκειμένου να εξυπηρετούνται όχι μόνο οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών με τους οποίους συναντηθήκαμε, αλλά γενικότερα οι πολίτες. Θα πρέπει να δούμε τις αποφάσεις που είχε λάβει η απερχόμενη Διοίκηση και να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης», σημείωσε ο κ. Χριστόφας.

spot_img

More articles

spot_img