«Έπιασε» Θεσσαλονίκη το «Blue Star Μύκονος»

Από την άφιξη του «Blue star Μύκονος» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη

Το πρώτο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Θεσσαλονίκη, μέσω Λήμνου, έγινε πραγματικότητα το Σάββατο. Το πλοίο «Blue Star Μύκονος»  έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης λίγο μετά τις 7 το πρωί και αναχώρησε με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, μέσω της Λήμνου, στις 8 παρά δέκα περίπου το πρωί, με 80 επιβάτες, 30 ΙΧ και 20 φορτηγά από τη Λέσβο. Το πλοίο έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γύρω στις 7 το απόγευμα. 

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, από το 2012 όταν σταμάτησε η σύνδεση της Μυτιλήνης  με Θεσσαλονίκη,  το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τους κατοίκους της Λέσβου και της Λήμνου και ένα από τα δυο δρομολόγια για Καβάλα μετατράπηκε σε σύνδεση με Θεσσαλονίκη. «Ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος για το δρομολόγιο που ξεκίνησε μετά από τόσα χρόνια. Η Attica Group ακούει τις ανάγκες των νησιωτών και βρίσκεται δίπλα τους και πιστεύω ότι θα υλοποιήσει το αίτημα για διατήρηση του δρομολογίου όλους τους μήνες του χρόνου», δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο κεντρικός πράκτορας Μυτιλήνης Ηλίας Πίκουλος. Ο ίδιος βρισκόταν το Σάββατο εν πλω προς Θεσσαλονίκη για αυτό το πολυαναμενόμενο πρώτο δρομολόγιο. 

Το «Blue Star Μύκονος” θα κάνει το δρομολόγιο της επιδοτούμενης γραμμής Πειραιάς – Σύρος- Μύκονος – Εύδηλος – Φούρνοι – Καρλόβασι – Βαθύ – Χίος – Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη. Οι φορείς του νησιού ζητούν την επέκταση του δρομολογίου και το καλοκαίρι καθώς το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί προβλέπεται να διατηρηθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου.