Επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί!

Τραγική είναι η ιστορία μιας νεαρής μητέρας από το Αφγανιστάν που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί το πρωί της Κυριακής στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά – Τεπέ. Η 26χρονη Αφγανή που έχει δύο παιδιά και είναι έγκυος 9 μηνών στο τρίτο, έβαλε φωτιά στην σκηνή που διέμενε και θα είχε καεί ζωντανή αν δεν επενέβαιναν αμέσως πρόσφυγες από διπλανές σκηνές και οι αστυνομικοί. Ταυτόχρονα κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που διερευνά την υπόθεση, ενώ η 26χρονη νοσηλεύεται με εγκαύματα φρουρούμενη στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή μητέρα επρόκειτο να αναχωρήσει την περασμένη εβδομάδα για την Γερμανία μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά την τελευταία στιγμή ενημερώθηκε ότι για λόγους ασφάλειας της ίδιας και του παιδιού που κυοφορεί θα παραμείνει στον Καρά – Τεπέ. Όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως είπε στην κατάθεσή της και παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί αφού προηγουμένως είχε βγάλει τα δύο παιδιά της έξω από την σκηνή. 

Η γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής υπέβαλλε την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της για εμπρησμό από πρόθεση στην Εισαγγελία, απ’ όπου δόθηκε προθεσμία έως την Πέμπτη για να απολογηθεί.