Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Επιχείρηση-“σκούπα” στη Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τρία νέα σάρωθρα, που πραγματικά σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους από δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα, παρέλαβε την Παρασκευή ο Δήμος Μυτιλήνης. Πρόκειται για υπερσύγχρονα μηχανήματα που σκουπίζουν και πλένουν γρήγορα και αποτελεσματικά δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, ενώ παράλληλα διαθέτουν τον εξοπλισμό για την κοπή χόρτων. Μέσα στο καλοκαίρι είχε γίνει η παραλαβή ενός ακόμη, αντίστοιχου μηχανήματος, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να φθάσουν στο νησί μας επιπλέον 10 νέα οχήματα, η αγορά των οποίων καλύφθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και ιδίους πόρους του Δήμου.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Δήμητρα Αλεξανδρή, η αγορά αυτών των οχημάτων λύνει τα χέρια του Δήμου σε πολλές περιπτώσεις, ανανεώνοντας παράλληλα τον παλιό στόλο που παρουσιάζει συχνά ζημιές, με συνέπεια να βρίσκεται εκτός υπηρεσίας. Τα σάρωθρα, 4 και 2 κυβικών, με χωρητικότητα 400 λίτρων νερού, θα βγουν σύντομα στην κυκλοφορία, σκουπίζοντας και πλένοντας δρόμους και πεζοδρόμια γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια, ακόμη και σε δύσκολα σημεία. Τα υπόλοιπα 10 οχήματα είναι πέντε απορριμματοφόρα, τύπου πρέσας, ένα όχημα πλυντήριο κάδων, δύο ημιφορτηγά διπλοκάμπινα 4χ4 και δύο επιβατικά 1.400 κυβικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτής της προμήθειας έφθασε το 1 εκατ. ευρώ. 

«Η προσπάθεια για την βελτίωση των υπηρεσιών στην καθαριότητα είναι συνεχής και επιβεβλημένη και λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία. Ο νέος εξοπλισμός θα μας βοηθήσει να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, αλλά απαιτείται η συνεργασία όλων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για να διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου», δήλωσε η Δ. Αλεξανδρή.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img