Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιδοτούμενα μαθήματα για πολύτεκνους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Επιδοτούμενα μαθήματα ξένων γλωσσών και Πληροφορικής παρέχει ο διεθνής Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Globalcitizen” σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, όπως ενημέρωσε με επιστολή του τον Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου. Πρόκειται για πρόγραμμα που εντάσσεται στην ευρύτερη δράση του Οργανισμού “The Globalcitizen Initiative” (επιδότηση διδάκτρων σε ευάλωτες κοινωνικές  ομάδες διεθνώς), και αφορά ένα Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα άρτιας εκπαίδευσης και κατάρτισης μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου στις Ξένες Γλώσσες και την Πληροφορική, καθώς και την Πιστοποίηση των Σπουδών τους σε αυτά. 

Η επιδότηση καλύπτει τα δίδακτρα των μαθητών από 60% έως και 80%, ισχύει για όλα τα έτη σπουδών τους από το Δημοτικό Σχολείο μέχρι και το Λύκειο (Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών), αφορά συγκεκριμένο αριθμό σπουδαστών και υλοποιείται μέσω του θεσμού του “Globalcitizen Students Club”.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές και προσφέρεται σε 25 από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου, που καλύπτουν επικοινωνιακά 130 χώρες. Για τη συγκεκριμένη δράση, τα μαθήματα προσφέρονται στις 5 κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες, τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά και τα Ιταλικά.

Παράλληλα με την εκμάθηση γλωσσών, οι μαθητές ανάλογα με την ηλικία τους, διδάσκονται και μαθήματα Πληροφορικής  που καλύπτουν ενδεικτικά τις ακόλουθες ενότητες: Εφαρμογές Γραφείου MS Office, Ηλεκτρονική Σχεδίαση (Graphic Design), Σχεδίαση Ιστοσελίδων (Web Design), Εργαλεία Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Τα μαθήματα διδάσκονται από εξειδικευμένους καθηγητές οι οποίοι παρέχουν στους μαθητές υψηλής ποιοτικής στάθμης και κύρους εκπαίδευση και τους εφοδιάζουν με σύγχρονες εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, απαραίτητες, όχι μόνο για τη μελέτη των μαθημάτων τους και τις εργασίες τους στο σχολείο, αλλά παράλληλα τους καθιστούν πανέτοιμους μετά το Λύκειο για σπουδές, εργασία (πρόσληψη στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), επιχειρηματική δραστηριότητα, κοινωνική ανέλιξη και επαγγελματική σταδιοδρομία, στη Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος οι μαθητές λαμβάνουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά σπουδών Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής με διεθνή αναγνώριση.

Τα μαθήματα γίνονται ζωντανά, Live Online μέσω της πλατφόρμας “GLOBALCITIZEN DIGITAL” και οι μαθητές μπορούν να τα παρακολουθούν από την άνεση και ασφάλεια του χώρου τους όπου και αν βρίσκονται, χωρίς μετακινήσεις, περιττά έξοδα, χάσιμο πολύτιμου χρόνου και με προσιτό κόστος για όλους.

Η ιστοσελίδα για την ενημέρωση των γονέων είναι διαθέσιμη στο site του Οργανισμού: https://www.globalcitizen.gr/gc-students-club-politekni. Η ενότητα για την αναλυτική παρουσίαση του ωρολόγιου προγράμματος των μαθημάτων ανά γλώσσα και επίπεδο, καθώς και ο τρόπος εγγραφής των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα, θα ανοίξει από την 1η Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τέλη Μαΐου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος Σεπτέμβριος 2024 – Μάιος 2025. Ο αριθμός μαθητών σε κάθε γλώσσα και επίπεδο είναι συγκεκριμένος και ισχύει αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

spot_img

More articles

spot_img