Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Επικίνδυνη πυρκαγιά στον Καργιώνα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στο πόδι σηκώθηκε χθες το βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία μόλις ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στον Καργιώνα, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής κι ενώ έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Χάρη στην άμεση επέμβαση εθελοντών και πυροσβεστών, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα στο μεγάλο δάσος και στις 10 μ.μ. δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο.

Οι πρώτοι που έφθασαν στο δάσος ήταν οι εθελοντές πυροσβέστες του Κλιμακίου της Γέρας με τον Αντιδήμαρχο, Παράσχο Μανούσο και ακολούθησαν οι εθελοντές από τη Μυτιλήνη, μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8 και οι φλόγες ήταν ορατές από τα χωριά της Γέρας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Δεκάδες νέοι κατευθύνθηκαν στον Καργιώνα και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες για να προλάβουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Στην περιοχή έσπευσε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Φραντζέσκος, με συνεργείο της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά οφείλεται πιθανότατα σε εμπρηστική ενέργεια, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να υπάρξουν συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του δυνατού αέρα, οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο και απείλησαν μεγάλη δασική έκταση, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περικυκλώσουν. Από σήμερα θα ξεκινήσει η προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img