Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη και ομιλία Φαραντούρη για την ακρίβεια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Η επίσκεψη του κ. Φαραντούρη στη Λέσβο έγινε προκειμένου να είναι ο κεντρικός ομιλητής μαζί με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, σε εκδήλωση του κόμματος που έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Blue Seα, στην προκυμαία της Μυτιλήνης, όπου ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματός τους για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, το κόστος ζωής, τη φορολόγηση και το ενεργειακό κόστος.

Ο κ. Φαραντούρης ήταν στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα ενέργειας, ενώ το όνομά του είχε προταθεί και για την κούρσα διαδοχής μετά την παραίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο. Διατέλεσε διευθυντής νομικών υπηρεσιών, νομικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΠΑ, ενώ εξελέγη πρόεδρος της νομικής επιτροπής του Eurogas, της διεθνούς ένωσης 45 ενεργειακών εταιρειών στις Βρυξέλλες.

Έχει 25 χρόνια πανεπιστημιακής και δικηγορικής προϋπηρεσίας στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και την Αθήνα. Το 2019 ως επικεφαλής της νομικής ομάδας της ΔΕΠΑ κέρδισε στα διεθνή δικαστήρια την τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου Botaς σε υπόθεση 300 εκατ. δολαρίων για τις τιμές αερίου στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Χθες επεσήμανε ότι η ακρίβεια οφείλεται στην ολιγωρία της κυβέρνησης να πάρει έγκαιρα μέτρα με συνέπεια να καλπάσει, ενώ για να αντιμετωπιστεί πρέπει να ενεργοποιηθεί το τρίπτυχο ρυθμιστικών παρεμβάσεων στην αγορά, ελέγχων για τα καρτέλ και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, αλλά και χρήση δημοσιονομικών εργαλείων που θα κατευθυνθούν σε ουσιαστικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ. Ουσιαστικά, όπως τόνισε στην ομιλία του, η καρτελοποίηση της ελληνικής αγοράς σε συνάρτηση με την απουσία ελέγχων και την αύξηση του ενεργειακού κόστους έχει ως αποτέλεσμα να φτάσουν στα ύψη οι τιμές για τους καταναλωτές.

Για τα φορολογικά ζητήματα παρατήρησε ότι υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία των προεκλογικών δηλώσεων και μετεκλογικής πρακτικής της κυβέρνησης που εφαρμόζει πολικές χωρίς κανένα κίνητρο για την πάταξη φοροδιαφυγής, μόνο οριζόντια μέτρα, τα οποία όπως είπε είναι εύκολη, αλλά αναποτελεσματική και άδικη επιλογή.

«Η Κυβέρνηση στοχεύει στους μικρούς κι αφήνει εκτός τον μεγάλο πλούτο και τα δυσθεώρητα κέρδη λίγων και μάλιστα μέσα σε κρίση ακρίβειας», είπε ο κ. Φαραντούρης καλώντας τους πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα στις ευρωεκλογές του 2024.

Δεν επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Λέσβο, καθώς όπως είπε μιλώντας στην εφημερίδα μας «γνωρίζω και έχω επισκεφθεί κατ’ επανάληψη το όμορφο νησί σας είτε για αναψυχή, είτε για εργασία, διαλέξεις ή Συνέδρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι απ’ τα νησιά που έχω στην καρδιά μου. Συνδυάζει φυσική ομορφιά, ανεπτυγμένο αγροτοδιατροφικό τομέα, τουρισμό, μεταποίηση, εκπαίδευση. Το στοίχημα είναι να κρατήσουμε τους νέους και τις νέες μας. Προέρχομαι απ’ την Κεφαλονιά, ένα νησί αντίστοιχου μεγέθους και οικονομικής δραστηριότητας. Να στηρίξουμε το Πανεπιστήμιο και τη νεολαία. Διατηρώ στενές επαφές με συναδέλφους μου και καρδιακούς φίλους σε πολλά μέρη της Λέσβου που πρέπει να την προσέξουμε και αυτό να το αναδείξουμε!», είπε.

spot_img

More articles

spot_img