Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επισκιάστηκε ο εορτασμός της επετείου του ’40: Έργα και ημέρες της ηγεσίας της τοπικής αστυνομίας

Επισκιάστηκε ο εορτασμός της επετείου του έπους του 40 από τους άστοχους χειρισμούς της ηγεσίας της τοπικής Αστυνομίας η οποία στην προσπάθεια της πριν από λίγο να αποτρέψει μηχανοκίνητη πορεία με σημαίες ούτε 50 ατόμων, απέκλεισε με κλούβες και ΜΑΤ την προκυμαία από τη Νομαρχία μέχρι το Τελωνείο της Μυτιλήνης! Προβάλλοντας το αιτιολογικό του κορονοϊού όταν όλες τις άλλες μέρες δεν δείχνει την ανάλογη ευαισθησία!

Η εικόνα «πολέμου» με τους αστυνομικούς και τα αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται, προκάλεσε αναστάτωση σε όσους πολίτες και οικογένειες βρισκόταν στην προκυμαία. Μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία των οδηγών καθώς σημειώθηκε μποτιλιάρισμα στην αγορά και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, καθώς δεν γινόταν παρέλαση για να μείνει  κλειστή η Κουντουριώτη. Άλλωστε η πορεία των ατόμων με τις σημαίες έγινε από τα στενά προς το Μακρύ Γιαλό αλλά η προκυμαία συνέχιζε να παραμένει αποκλεισμένη.

Η ολιγάριθμη ομάδα των ατόμων που πιθανώς να ανταποκρίθηκαν σε συντονισμένη πρόσκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώθηκε το πρωί στην προκυμαία με την αστυνομία να διαθέτει μεγάλη δύναμη για να τους αποτρέψει.

Πρόκειται για χειρισμούς που είχαν ως συνέπεια την πόλωση του κλίματος επισκιάζοντας  μια μέρα επετείου που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το πώς κατάφεραν με πενιχρά μέσα μια χούφτα Ελλήνων όταν ενώθηκαν με ομοψυχία το 1940 να εξοβελίσουν τα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στη Μυτιλήνη αν και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την Αθήνα της παρέχει πλήρη κάλυψη.
UP DATE – Αποδοκιμάζει ο Περιφερειάρχης
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια αποδοκιμάζει τα όσα έγιναν το πρωί με αφορμή την εκδήλωση που οργανώθηκε:
Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν πολίτες της Λέσβου κατά την διάρκεια ειρηνικής εκδηλώσεως στην Προκυμαία Μυτιλήνης. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία, ωστόσο κανέναν δεν τιμά να υπάρχουν « στιγμές έντασης» την σημερινή επετειακή ημέρα στην οποία εορτάζεται η Εθνική Ανάταση της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπου η ενότητα, η περηφάνια και η απόδοση τιμών στους πεσόντες προγόνους μας πρέπει να κυριαρχούν.