Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Επιστολή – εξώδικο στη ΔΕΥΑΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες επί της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη που υπολειτουργούν εδώ και έναν χρόνο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες επί της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη με την πορεία της εξέλιξης του έργου αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων και τις συνέπειες στην λειτουργία των επιχειρήσεών τους, τις οποίες πληρώνουν από πέρυσι το καλοκαίρι όταν τα μηχανήματα μπήκαν στον κεντρικό δρόμο μετά από την πλατεία Αλυσίδας. Πριν λίγες μέρες απέστειλαν επιστολή με την μορφή εξωδίκου στην Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, με την οποία ζητούν ενημέρωση για την εκτέλεση των εργασιών και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, που όπως εκτιμούν έχει καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με την σύμβαση που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή τους οι επαγγελματίες που υπογράφουν το έγγραφο αναφέρουν τα εξής: «Οι κάτωθι υπογράφοντες επιχειρηματίες με καταστήματα επί της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη,  έχοντας υποστεί σοβαρότατο πλήγμα λόγω της εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας και έχοντας έννομο συμφέρον, ζητούμε από την ΔΕΥΑΛ εντός 10 ημερών, να μας γνωστοποιήσει τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία, καθώς και το εγκεκριμένο και θεωρημένο χρονοδιάγραμμα, αφού διαπιστώνουμε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, οι οποίες μπορούν να αποβούν καταστροφικές για το μέλλον των επιχειρήσεών μας».

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι μετά από τον χειμώνα στο τέλος Μαρτίου, αλλά όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και με ελάχιστο προσωπικό συγκριτικά με την έκταση του έργου και τις ανάγκες των συνεργείων. Το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται απέναντι από το κρεοπωλείο “Γαϊτανή” έχει βάλει λουκέτο, ενώ και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις υπολειτουργούν, με μηδενικό τζίρο τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, αφού ο δρόμος είναι κλειστός και είναι δύσκολη ακόμη και η πρόσβαση των πεζών και των περιοίκων. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” η ιδιοκτήτρια του καταστήματος “Auto Club”, Μαρία Τσουπή, «στείλαμε αυτό το έγγραφο στη ΔΕΥΑΛ γιατί πρέπει επιτέλους κάποιος να μας ενημερώσει πού βρισκόμαστε και πού θα πάμε γιατί εμείς διαπιστώνουμε καθημερινά καθυστερήσεις και μια γενική χαλαρότητα. Εμείς υποφέρουμε, ουσιαστικά δεν λειτουργούμε, δεν έχουμε εισπράξεις αλλά τα έξοδα τρέχουν κάθε μήνα και δεν εμφανίζεται κάποιος υπεύθυνος για να μας πει τι συμβαίνει. Επίσης, δεν υπάρχει επί της ουσίας διπλή βάρδια αφού δουλεύουν οι ίδιοι οι άνθρωποι από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Σήμερα (σ.σ.) χθες ενημερωθήκαμε ότι θα λείψει ένας χειριστής αλλά δεν προβλέπεται αντικαταστάτης του. Πώς θα προχωρήσει και θα τελειώσει το έργο μέχρι το Νοέμβριο; Με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ αμφιβάλλουμε», τόνισε η ίδια.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα στο επόμενο κομμάτι του δρόμου που θα κλείσει, αφού η διοχέτευση της κίνησης από τους παράδρομους θα είναι από δύσκολη έως αδύνατη λόγω της στενότητας των δρόμων και είναι πιθανό να οδηγούνται όλα τα οχήματα από την βόρεια παράκαμψη για να εισέρχονται στην πόλη. Κάτι τέτοιο όμως θα προκαλέσει επιπρόσθετες ζημιές στις επιχειρήσεις, αφού θα διακοπεί παντελώς η πρόσβαση των πελατών τους και δη των φορτηγών των μεταφορικών εταιρειών από τις οποίες γίνεται ο εφοδιασμός τους. 

Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και μέσα στον Αύγουστο, όταν – καλώς εχόντων των πραγμάτων – τα συνεργεία θα φθάσουν στην διασταύρωση με τον παράδρομο προς τον Ποταμό. Ακριβώς στην στροφή οι κλίσεις είναι μεγάλες και οι εκσκαφές θα φθάσουν σε βάθος 9 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την αντικατάσταση του αγωγού στο συγκεκριμένο σημείο και πριν το εργοτάξιο μεταφερθεί στον Ποταμό, οπότε και θα σταματήσει η όχληση στην κυκλοφορία επί της Αεροπόρου Γιανναρέλλη.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις