Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επιστολή προς την ΕΠΟ για να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα!

Αρκετές ομάδες από όλους τους ομίλους Γ΄ Εθνικής με μπροστάρη τον πρόεδρο του Αετού Νίκο Σπανό, σύστησαν μία επιτροπή, η οποία απέστειλε επιστολή προς την ΕΠΟ, ζητώντας να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από το τρέχον πρωτάθλημα.

Στην επιστολή εξηγούνται όλοι οι λόγοι αυτής της πρότασης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ θα συνεδριάσει εκτάκτως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος για να εξετάσει το αίτημα των ομάδων. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι σύλλογοι τάσσονται υπέρ αυτής της προσπάθειας, σίγουρα δίνει πολλές πιθανότητες στο να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση. Ασφαλώς τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΕΠΟ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της ΕΠΟ,

Αγαπητοί κύριοι της ΕΕ της ΕΠΟ,

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η πρόταση που κατατέθηκε προς συζήτηση στην τελευταία σας συνεδρίαση και αφορούσε την ελάττωση (μείωση) του αριθμού των ομάδων που θα μεταπέσουν σε χαμηλότερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, από αυτές που συμμετέχουν στο μισό (λόγω πρόσφατων αποφάσεων που πάρθηκαν λόγω της πανδημίας covid-19) πρωτάθλημα της Γ ́ Εθνικής κατηγορίας, δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης και καταψηφίστηκε.

Θέλουμε όμως να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα παρακάτω ζητήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουμε στο παραπάνω πρωτάθλημα:

α. Η εφαρμογή του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου (που σωστά οριοθετήθηκε από τους αρμόδιους ιατρικούς επιστήμονες, για την προστασία όλων μας), πρόσθεσε επιπλέον οικονομικά προβλήματα, στα ήδη υφιστάμενα στα Δ.Σ. των ομάδων μας. Αναγκαζόμαστε να διενεργούμε 2 φορές εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού, με επιπρόσθετο οικονομικό κόστος, στους ήδη «φορτωμένους» προϋπολογισμούς μας.

β. Επιπλέον λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στις μετακινήσεις μας, είτε για προπόνηση, είτε για αγώνες, αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε περισσότερα οχήματα, αφού είναι απαγορευτική η συσσώρευση ατόμων στα ιδιωτικά μας οχήματα (προπονήσεις) ή ακόμη περισσότερο στα λεωφορεία που χρησιμοποιούμε στους επίσημους αγώνες, με επίσης επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις στους προϋπολογισμούς μας.

γ. Η επιβαλλόμενη απουσία κόσμου στα γήπεδα, αφαίρεσε αυτόματα (παντελώς) και τα έσοδα από τα εισιτήρια, τις διαφημιστικές πινακίδες χορηγιών (Δεν υπάρχουν «πρόθυμοι επιχειρηματίες», λόγω απουσίας κοινού). Την ίδια στιγμή όμως, πάρθηκαν ανάλογες αποφάσεις για την στήριξη άλλων τομέων της κοινωνίας μας (Ναυτιλιακές ή αεροπορικές εταιρείες, όπου επιτράπηκε η κάλυψη του 60%-80% των θέσεων και μάλιστα σε κλειστούς χώρους), δίχως να στηριχθεί η δική μας προσπάθεια, δίχως να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις για τις ομάδες μας.

δ. Η ασφυκτική πίεση του χρόνου να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα σε 1 γύρο, διόγκωσε την ανασφάλειά μας, τους φόβους και τις ανησυχίες για το μέλλον των ομάδων μας, διόγκωσε τις κρίσεις της ψυχικής υγείας, όσων ασχολούμαστε (Δ.Σ., Υπάλληλοι ομάδων, Προπονητές, Ποδοσφαιριστές κλπ.) και της βιοποριστικής ατομικής μας αναγκαιότητας, αφού τα οικονομικά χτυπήματα, έχουν αντίκτυπο και στις ιδιωτικές μας επιχειρήσεις.

ε. Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις σαν την προαναφερόμενη (μη έγκρισης ελάττωσης των υποβιβαζόμενων ομάδων), θα αποτελέσει ακόμη ένα τελειωτικό χτύπημα εναντίον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εναντίον όλων των αγνών παραγόντων που παλεύουμε «σαν ζητιάνοι», να μαζέψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Εμείς οι άνθρωποι των Δ.Σ., αγωνιούμε κάθε μέρα για το πώς θα στηρίξουμε με το υστέρημά μας, πώς θα δώσουμε με επιφόρτιση του προσωπικού μας χρόνου, του «πορτοφολιού μας, τις αναγκαίες ανάσες στις ομάδες για να ολοκληρώσουμε το δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος.

Δώστε επιτέλους με την σωστή απόφαση, την δυνατότητα οι ομάδες μας, να αγωνισθούν από την καινούργια χρονιά, με ίσους όρους, με νέες «ανάσες», με καινούργιες δυνάμεις, στην ίδια κατηγορία που αγωνιζόμαστε και σήμερα, αφού όπως τουλάχιστον διατείνονται επίσημα κυβερνητικά και ιατρικά χείλη, από το φθινόπωρο, επιστρέφει η κανονικότητα στην ζωή μας.

Ας επιστρέψει η κανονικότητα και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον στυλοβάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιτέλους στηρίξτε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στηρίξτε όλους εμάς που αιμορραγούμε οικονομικά στις ομάδες μας, στηρίξτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όσους παλεύουμε για να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Με εκτίμηση
Εκ της Επιτροπής Ομάδων της Γ’ Εθνικής
Νικόλαος Σπανός
Πρόεδρος ΓΠΣ ΑΕΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ
8ος Όμιλος