Επιστολή στη Γ.Γ.Α. για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου, με επιστολή προς τη Γ.Γ.Α. ζήτησε να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα για άμεση επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων.

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, και μαζί και ένα σχέδιο για να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, με μοναδικό σκοπό την επανέναρξη των δραστηριοτήτων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με προπονήσεις αρχικά και αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα, έχει στείλει ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας κ. Αντωνίου.

Στην επιστολή που έστειλε ζητάει να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα για άμεση επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων, φέρνοντας σαν παράδειγμα ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από τον covid, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά ή πρόκειται να ξαναρχίσουν σύντομα και αφού ο ίδιος έχει έρθει σε επικοινωνία με συναδέλφους του από άλλες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ξένων χωρών.

Όσον αφορά την ανταπόκριση της ΓΓΑ δεν είναι καταρχάς αρνητική και γι’ αυτό άλλωστε ζητήθηκε υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ ο κ. Μαυρωτάς προέτρεψε τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ να υπάρξει πίεση κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρξουν πόροι για την κάλυψη των εξόδων, που θα προκύψουν από τα απαιτούμενα τεστ covid.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι το οικονομικό κόστος αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την ασφαλή επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορονοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.