Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα!

Η κυβέρνηση μαζί με τους αρμόδιους φορείς έχουν θέσει ως στόχο την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα τη νέα σεζόν. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας, που αποτελείται από το Υπουργείο και τη Super League, η οποία θα καταρτίσει πλάνο, για το πώς θα επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ μένει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει και με τις υπόλοιπες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο είχε δημιουργηθεί ένα σχετικό πλάνο, το οποίο όμως δεν θα εφαρμοστεί, καθώς τότε δεν υπήρχε το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Η Ομάδα Εργασίας θα φτιάξει ένα νέο πλάνο, στο οποίο θα αναφέρονται όλες οι παράμετροι και ο ακριβής τρόπος επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο. Σ’ αυτό θα αναφέρεται ο τρόπος που ο κόσμος θα παίρνει εισιτήρια, θα κάθεται στις κερκίδες και το πώς θα πηγαίνει και θα φεύγει από το γήπεδο. Στο πλάνο θα έχει αρκετές παραμέτρους και θα εξηγεί τι θα γίνει με τον κόσμο που είναι εμβολιασμένος και τι με αυτόν που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Θα εξηγείται δηλαδή αν όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο θα πρέπει να κάνουν self test, rapit test ή μοριακό για να μπορέσουν να εισέλθουν στα γήπεδα.

Στόχος είναι τα γήπεδα να γεμίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο ποσοστό στο τραπέζι, καθώς θα εξαρτηθεί από τους ειδικούς, αλλά και από την κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε σχετική ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Ακόμα ένα βήμα αθλητικής επανεκκίνησης: Μαζί με Επιτροπή Λοιμωξιολόγων & συνεργασία Super League.

Συστήνουμε Ομάδα Εργασίας, για άμεσο πλάνο, για οδηγό επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα. Ποιοι, πόσοι, πότε, βασισμένα στα Πρωτόκολλα που είχαν ετοιμαστεί πέρσι & θα επικαιροποιηθούν».