Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Επιστρέφει στο Ογκολογικό ο Νικολαΐδης

Στον από μηχανής Θεό για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η ογκολογική μονάδα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αναδεικνύεται ο κορονοϊός, καθώς ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης που βρίσκεται σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου, λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί υποχρεωτικά, νόσησε από τον ιό και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει, όπως προβλέπεται, με πιστοποιητικό νόσησης πίσω στα καθήκοντά του και στους ασθενείς του, που τον περιμένουν με αγωνία.

Ο γιατρός-στυλοβάτης της ογκολογικής μονάδας στο νοσοκομείο που για χρόνια τώρα δίνει έναν τιτάνιο αγώνα περιθάλποντας πολλές εκατοντάδες ασθενείς και για να επιτυγχάνεται αυτό εργάζεται από το πρωί μέχρι νωρίς το βράδυ στο πόστο του, επιβεβαιώθηκε θετικός στον κορονοϊό σε μοριακό έλεγχο την Παρασκευή. 

Ο ίδιος περνά τον κορονοϊό με ήπια συμπτωματολογία, ενώ θετικά στη νόσο επιβεβαιώθηκαν και πρόσωπα του οικείου του περιβάλλοντος, όπως ήταν αναμενόμενο. Ήδη ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης έχει επικοινωνήσει μαζί του εκφράζοντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, ενώ μετά την πάροδο λίγων ημερών και αφού πλέον εκδοθεί, όπως αναμένεται, το αρνητικό αποτέλεσμα, ο κ. Νικολαΐδης θα υποβάλλει το πιστοποιητικό νόσησης στη διοίκηση του Ιδρύματος ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του. 

Ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε στα Νέα της Λέσβου συγκινημένος από το αγκάλιασμα που δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα από την τοπική κοινωνία και τους ασθενείς του, επισημαίνοντας πως παρότι ο ίδιος θα επιστρέψει εντός των ημερών στα καθήκοντά του, συνεχίζει να συμπαρίσταται στους συναδέλφους του δηλώνοντας και ο ίδιος ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Με την παραπάνω εξέλιξη ο μόνος πλέον γιατρός που απομένει εκτός νοσοκομείου έχοντας νοσήσει αλλά καθώς παρήλθε το εξάμηνο που προβλέπεται δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί υποστηρίζοντας ότι η κάλυψη των νοσούντων με αντισώματα διαρκεί πολύ περισσότερο των 6 μηνών, είναι ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, που συνεχίζει τον αγώνα μαζί με άλλους υγειονομικούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που βρίσκονται σε αναστολή δηλώνοντας αντίθετοι από την 1η Σεπτεμβρίου στην επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους. 

Ο διακεκριμένος νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης έχει παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στα Νέα της Λέσβου μιλώντας για όλους και για όλα, την οποία θα δημοσιεύσουμε στο αυριανό μας φύλλο.