Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Επιστρέφουν την Κυριακή οι Σκανδιναβοί

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ανάσα για τον τουρισμό στη Λέσβο, καθώς δεν χάνεται η συγκεκριμένη αγορά και οι απώλειες είναι συγκρατημένες

Έληξαν οι πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων των Σκανδιναβικών Αερογραμμών (SAS), που είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση αρκετών πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων στη Λέσβο. Έτσι, οι πτήσεις της SAS ξεκινούν ξανά την Κυριακή, έπειτα από ένα κενό δύο εβδομάδων περίπου, δίνοντας ανάσα στην τουριστική αγορά του νησιού.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Άρη Γρηγορίου, που πρακτορεύει τις συγκεκριμένες γραμμές, έπειτα από τη λήξη της απεργίας οι επόμενες πτήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες αναμένονται, με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, την ερχόμενη Κυριακή. Ωστόσο, «χάθηκαν» ήδη δύο εβδομάδες περίπου, όπου οι μόνες πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν εκείνες άδειων αεροπλάνων από Σουηδία, Νορβηγία και Δανία για να «επαναπατρίσουν» όσους Σκανδιναβούς βρίσκονταν ήδη στο νησί. Πρακτικά σε αυτό το διάστημα δεν προσγειώθηκαν συνολικά 8 αεροπλάνα από τη συγκεκριμένη αγορά, που μεταφράζεται σε περίπου 1.200 άτομα που είχαν προγραμματίσει να κάνουν τις διακοπές τους στη Λέσβο, ωστόσο τα προβλήματα της SAS ανέτρεψαν τα σχέδιά τους.

Βέβαια, το συγκεκριμένο νούμερο είναι μικρό σε σχέση με τις απώλειες που θα είχαμε αν η απεργία των πιλότων της εταιρείας διαρκούσε ακόμη περισσότερο και αν έκλεινε η «στρόφιγγα» της Σκανδιναβικής αγοράς, που συνεισφέρει σε ποσοστό 20% έως 25% στο σύνολο των επισκεπτών, που έρχονται στη Λέσβο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, οι επαγγελματίες του τουρισμού είχαν θορυβηθεί ιδιαίτερα από όλα όσα συνέβαιναν στις Σκανδιναβικές Αερογραμμές, καθώς οι εξελίξεις θα είχαν άμεση επίπτωση σε μια χρονιά, που έτσι κι αλλιώς δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού θυμίζουμε πως κατά τον φετινό Ιούνιο τα στατιστικά επισκεπτών από το εξωτερικό ήταν περίπου κατά 20% μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Θυμίζουμε πως όλα αυτά προέκυψαν καθώς η περίοδος που διανύει η SAS είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού η εταιρεία πριν από λίγο καιρό κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιλότους της για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με συνέπεια οι τελευταίοι υπό αυτό το κλίμα να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Σαν αποτέλεσμα χιλιάδες Σκανδιναβοί τουρίστες εγκλωβίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στους προορισμούς τους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τους πιλότους – εν μέσω των κινητοποιήσεών τους – να δέχονται να πραγματοποιήσουν μόνο πτήσεις άδειων αεροπλάνων, προς τους προορισμούς αυτούς για να επαναπατρίσουν τους συμπατριώτες τους.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img