Επιτέλους! Εκκενώθηκε το ΠΙΚΠΑ

Με οργανωμένη επέμβαση της αστυνομίας σήμερα το πρωί εκκενώθηκε το ΠΙΚΠΑ και ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, έγινε πραγματικότητα. Ένας δημόσιος χώρος οι παιδικές κατασκηνώσεις της Νεάπολης που επί 8 χρόνια παρέμεναν υπό κατάληψη επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία. Μια ΜΚΟ με σύνθημα την “Αλληλεγγύη” λειτουργούσε έναν δημόσιο χώρο ως “επιχείρηση” διατηρώντας περίπου 90 άτομα στη δομή και επιμένοντας να παραμένει παρά τις ενέργειες που είχαν επί χρόνια τόσο από το δήμο όσο και από την Περιφέρεια και από αρμόδια υπουργεία για την επιστροφή του χώρου στους κατοίκους της Μυτιλήνης.
Χθες είχε δοθεί νέα παράταση δύο ημερών όμως κρίθηκε με βάση τις κινήσεις και τις δηλώσεις της Οργάνωσης ότι θα επιχειρούσε για μια ακόμη φορά τη δημιουργία εντυπώσεων ενώ χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση ότι “ότι συμβεί τις επόμενες ημέρες θα μας κάνει δυνατότερους”.
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Υπουργός Νότης Μηταράκης κάνει πραγματικότητα τη δέσμευση ότι οι διάσπαρτες δομές στη Μυτιλήνη, θα κλείσουν δίνοντας τέλος στην αυθαιρεσία που επί χρόνια συντηρούνταν στο ΠΙΚΠΑ.Στέλνει παράλληλα και ένα ηχηρό μήνυμα ότι υπάρχει κράτος και ότι δεν μπορεί κάποιες οργανώσεις να συντηρούν και να επιβάλλουν δομές στη Λέσβο.
Την εκκένωση του ΠΙΚΠΑ ζήτησε εξάλλου σήμερα με ανακοίνωσή του και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ” Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ζητά να αποδοθούν άμεσα ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ της Νεάπολεως Μυτιλήνης στην πόλη και τους κατοίκους της , οι οποίοι τα στερήθηκαν επί πολλά έτη, μια ακόμη μεγάλη συνέπεια της μεταναστευτικής κρίσεως” ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που πρόλαβε τις εξελίξεις.