Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Επίθεση Κουφέλου κατά Χριστόφα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • «Δεν έχετε όραμα και πρόγραμμα κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δεν έχετε να επιδείξετε δικό σας έργο έως σήμερα», υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Κατά μέτωπον επίθεση στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο, Παναγιώτη Χριστόφα, εξαπέλυσε χθες το απόγευμα, στην πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Πανάγος Κουφέλος. Αν και η συνεδρίαση κύλησε ήρεμα, χωρίς εντάσεις και με απαντήσεις επί των ερωτημάτων που είχαν υποβληθεί, στο τέλος της συζήτησης ο κ. Κουφέλος άσκησε σκληρή κριτική στην Δημοτική Αρχή, υποστηρίζοντας ότι “δεν έχει όραμα και πρόγραμμα κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δεν έχει να επιδείξει δικό της έργο έως σήμερα”.

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που θεσμοθετήθηκε με το νέο νόμο και θα διεξάγεται κάθε 2 μήνες, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν εγγράφως ερωτήματα 4 ημέρες πριν από την συνεδρίαση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν καταθέσει τρεις ερωτήσεις, δύο ερωτήματα τέθηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση και δύο από Κοινοτάρχες, ενώ η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν κατέθεσε κανένα ερώτημα. 

Ωστόσο, στο τέλος της συνεδρίασης ο Π. Κουφέλος ξέσπασε κατά της Δημοτικής Αρχής, λέγοντας ότι «αυτή η διαδικασία δεν ήταν λογοδοσία, ήταν παρωδία. Έπρεπε να μας παρουσιάσετε τι έχετε κάνει και πού έχετε φτάσει. Να απαντήσετε για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η συνάντηση που έγινε στη Χίο για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το μεταναστευτικό που έχουμε φθάσει τους 7.500 πρόσφυγες και μετανάστες, την ανάπλαση της Προκυμαίας. Αυτά έπρεπε να έρθουν εδώ και να συζητηθούν», είπε σε έντονο ύφος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, προκαλώντας το ερώτημα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Προβέτζα, “γιατί δεν έθεσε η παράταξή του αυτά τα ζητήματα ως είχε δικαίωμα από την προηγούμενη εβδομάδα”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Π. Χριστόφας, τονίζοντας ότι «η Δημοτική Αρχή ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από 55 ημέρες και επειδή η Διοίκηση έχει συνέχεια οφείλουμε να υλοποιήσουμε τα έργα που είχαν δρομολογηθεί». Σε ό,τι αφορά τις βολές του Π. Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος απάντησε ότι «δεν σας τιμά να μιλάτε τόσο απαξιωτικά, τόσο γρήγορα για την πλειοψηφία που εξελέγη μόλις τον Οκτώβριο με ποσοστό 55%. Αυτή η έκφρασή σας υποβαθμίζει και την κρίση των συνδημοτών», κατέληξε ο κ. Χριστόφας.

spot_img

More articles

spot_img