ΕΠΟ: Στις 27 Μαρτίου οι εκλογές ακόμα και ηλεκτρονικά!

Άλλη μια αναβολή έδωσε η ΕΠΟ στις αρχαιρεσίες της, που ήταν προγραμματισμένες για τις 19 Μαρτίου.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με την τροπολογία Αυγενάκη, οι θητείες των διοικήσεων όλων των ομοσπονδιών θα εκπνεύσουν στις 31/3, η ΕΠΟ μετέθεσε τις εκλογές της για το Σάββατο 27 Μαρτίου στην Αθήνα.

Μεταθέτοντας τις εκλογές της προς το τέλος της προθεσμίας, στην ΕΠΟ ελπίζουν ότι μέχρι τότε θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας (απαγόρευση συναθροίσεων και μετακίνησης από Νομό σε Νομό) και θα μπορέσουν να κάνουν τις εκλογές τους με την φυσική παρουσία των εκλεκτόρων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα τις κάνουν ηλεκτρονικά με το σύστημα που θεσμοθετήθηκε με την τροπολογία Αυγενάκη. 

Από εκεί και πέρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει ως το τέλος της εβδομάδας επιστολή σε FIFA/UEFA, με την οποία να ζητείται η παρέμβασή τους για τις διατάξεις του αθλητικού νόμου που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο. Τέλος, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο Τζέικ Κόλινς αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, στη θέση του Άλαν Σνόντι. Ο Κόλινς είναι εκπαιδευτής VAR της FIFA και έχει μακρά εμπειρία σε διεθνές επίπεδο στη βελτίωση της ατομικής απόδοσης των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών. Ο Σνόντι αντικαθιστά τον Μιχάλη Κουκουλάκη, του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε και θα έχει την ευθύνη των Super League 2 και Football League.