Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Εποχή Ανδρουλάκη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικράτησε του Γιώργου Παπανδρέου χθες, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Με τις γραμμές αυτές να γράφονται καθώς βρισκόμαστε «επί του πιεστηρίου», το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης κατάφερε να διατηρήσει το σχετικά ευρύ προβάδισμα που είχε ήδη αποκτήσει από τον πρώτο γύρο της Κυριακής 5 Δεκέμβρη.   

«Το αποτέλεσμα ήρθε να επιβεβαιώσει το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών και την επιλογή των πολιτών για ενότητα και ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με αυτονομία και απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις και τα βαρίδια του παρελθόντος», δήλωσε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., πολύ καλός φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη, και εκπρόσωπός του στη Λέσβο Γιώργος Πετρέλης. «Η δημοκρατική παράταξη γύρισε σελίδα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επέστρεψε. Θα είμαστε μαζί με τον νέο πρόεδρο στο δύσκολο έργο του και θα το κρίνουμε αυστηρά σε κάθε βήμα», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών κάθε άλλο παρά μέσα σε ειρηνικό κλίμα διεξήχθη. Και αυτό καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε μια στρατηγική ευθείας επίθεσης και πολιτικής αποδόμησης απέναντι στον συνυποψήφιό του, την οποία από την άλλη ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν επέλεξε να ανταποδώσει, αντιθέτως απαντούσε αποσαφηνίζοντας συγκεκριμένα σημεία και διατηρούσε σχετικά χαμηλούς τόνους. Στρατηγική, η οποία φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως δεν απέδωσε στον πρώην Πρωθυπουργό, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να ανατρέψει το προβάδισμα του αντιπάλου του από τον πρώτο γύρο.

Η επόμενη μέρα θέλει τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να προχωρά στην πρώτη θεσμική του κίνηση, η οποία είναι η εισήγηση του ατόμου που επιλέγει να εκπροσωπεί την παράταξη μέσα στη Βουλή, αφού ο ίδιος δεν είναι Βουλευτής. Σε δεύτερο χρόνο, αναμένονται και εξελίξεις ως προς το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, καθώς όλα δείχνουν μια επιστροφή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά με τρόπο που θα συμπεριλαμβάνει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που απαρτίζουν το ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ πολύ πιο ενδιαφέρον έχει πλέον το πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας και πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με δεδομένο πλέον το όνομα του νέου ηγέτη του.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img