Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

ΕΠΣΛ: Μένει με δύο ομίλους η Α΄ Κατηγορία, κανονικά το κύπελλο

Οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΕΠΣΛ την Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την αποχώρηση ομάδων από την Α΄ Κατηγορία. Ταξιάρχης και Άναξος είχαν προλάβει να αποχωρήσουν πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος, όμως το ίδιο δεν συνέβη με τους Αστέρα Νίκης και Αχιλλέα που αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στην μεγάλη κατηγορία λίγες μέρες μετά την κλήρωση. 

Εύλογα δημιουργήθηκαν ερωτηματικά, ακόμα και για το αν πρέπει το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε δύο ομίλους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι περισσότερες ομάδες ακόμα και μετά από αυτές τις εξελίξεις, εμμένουν στο να διεξαχθεί η Α΄ Κατηγορία σε δύο ομίλους των επτά ομάδων, ενώ υπάρχει και το σενάριο να συμπεριληφθούν ο Αστέρας Νίκης με τον Αχιλλέα, αν και μοιάζει δύσκολο να συμμετάσχουν στην Α΄ Κατηγορία αυτές οι δύο ομάδες.

Στην Β΄ Κατηγορία οι ομάδες θα είναι 13, εκτός και αν τελικά αγωνιστούν εκεί ο Αστέρας Νίκης με τον Αχιλλέα. Μάλιστα η ΕΠΣΛ έχει ενημερώσει την ΕΠΟ, που είναι αρμόδια για να αποφασίσει το μέλλον των δύο σωματείων.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το κύπελλο, αυτό φαίνεται πως θα ξεκινήσει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και υπάρχει αισιοδοξία από την ΕΠΣΛ πως θα προλάβει να αντικαταστήσει τα παλιά με τα νέα δελτία.