Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΠΣΛ: Μυοσκετικός έλεγχος μικρών ποδοσφαιριστών σε συνεργασία με το Περιφερειακό τμήμα Φυσικοθεραπευτών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (World Physiotherapy, World Physiotherapy) έχει ορίσει την 8η Σεπτεμβρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας.

Από το 2017 έχει οριστεί νομοθετικά στην Ελλάδα η Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας στις 30 Σεπτεμβρίου, με υπεύθυνο τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών να αναλαμβάνει το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων και προγραμμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο. Σε συνδυασμό αυτών των 2 ημερών η Ε.Π.Σ. Λέσβου και το Περιφερειακό τμήμα Φυσικοθεραπευτών Λέσβου, Χίου, Σάμου του Π.Σ.Φ. – Ν.Π.Δ.Δ., στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Φυσικοθεραπείας και της ημέρας Μυοσκελετικής Υγείας εξέτασε νεαρούς ποδοσφαιριστές για παραμορφώσεις σπονδυλικής στήλης σε Λέσβο και Λήμνο, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην Χίο.

Στις 17 Σεπτεμβρίου η ΕΠΣ Λέσβου σε συνεργασία με το Περιφερειακό τμήμα Φυσικοθεραπευτών, είχε μεταβεί στην γειτονική Λήμνο, εξετάζοντας στο γήπεδο της Μύρινας, νεαρούς αθλητές από τα σωματεία υποδομής του νησιού.  Η δράση συνεχίστηκε την περασμένη Κυριακή στη Μυτιλήνη και στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, όπου εξετάστηκαν παίκτες από τα σωματεία υποδομών του νησιού με την συμμετοχή πάντως να κρίνεται μικρή, κάτι που δεν άρεσε στην ΕΠΣ Λέσβου, καθώς περίμενε μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών, αν αναλογιστεί κανείς πως στην Λέσβο υπάρχουν πολλές ακαδημίες. Ας σημειωθεί ότι εκτός από την εξέταση για τυχόν παραμορφώσεις στην σπονδυλική στήλη, στους μικρούς αθλητές δόθηκε και ενημερωτικό υλικό. 

Επόμενος σταθμός της ενδιαφέρουσας αυτής δράσης, είναι η Χίος, εκεί όπου σε συνεργασία με την τοπική ΕΠΣ, αυτή την Κυριακή στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, θα εξεταστούν μικροί ποδοσφαιριστές από τα σωματεία υποδομών του νησιού.

- Advertisement -

More articles

spot_img