Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

ΕΠΣΛ: Νέα ανατροπή δεδομένων. Ένας όμιλος στην Α’ Κατηγορία!

Ακόμα μία ανατροπή σημειώθηκε ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων και πιο συγκεκριμένα της Α΄ Κατηγορίας.

Θυμίζουμε πως μετά την οικειοθελή αποχώρηση των Αστέρα Νίκης και Αχιλλέα Πέτρας από την Α΄ Κατηγορία, οι ομάδες έμειναν 14. Ωστόσο άπαντες συμφώνησαν να παραμείνουν οι δύο όμιλοι, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο βάσει προκήρυξης. Όμως τα πάντα άλλαξαν στην χθεσινή συνεδρίαση της ΕΠΣΛ στην οποία πάρθηκε η απόφαση τελικά η Α΄ Κατηγορία να διεξαχθεί σε έναν όμιλο. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή, έπαιξε το γεγονός πως η ΕΠΟ με έγγραφο της νομικής υπηρεσίας, αναφέρει ότι η διεξαγωγή ενός ομίλου είναι νόμιμη μετά και την αποχώρηση ομάδων και κάπως έτσι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί τελικά σε έναν όμιλο. 

Όσον αφορά τον πρωταθλητή αυτός θα αναδεικνύεται απευθείας χωρίς play off, αρκεί η διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας να είναι 3+1 βαθμοί. Σε διαφορετική περίπτωση θα διεξαχθεί αγώνας νοκ-άουτ μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου, στην έδρα του πρώτου, ο οποίος θα έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό, στην Β΄ Κατηγορία θα πέσει απευθείας η 14η ομάδα της Α΄ Κατηγορίας, ενώ αν η βαθμολογική διαφορά του 13ου και του 12ου είναι εξίσου 3+1 βαθμοί, τότε σε μία τέτοια περίπτωση θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ στην έδρα του 12ου που θα έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας. 

Στην Β΄ Κατηγορία θα έχουμε κανονικά δύο ομίλους, όπως είχε ανακοινωθεί στην συνάντηση των σωματείων με την ΕΠΣΛ. Η κατανομή των ομάδων θα γίνει βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και θα χωριστούν σε όμιλο Δυτικής Λέσβου και όμιλο Μυτιλήνης. Μάλιστα μία ομάδα από την Δυτική Λέσβο, η πιο κοντινή σε απόσταση θα τοποθετηθεί αναγκαστικά στον όμιλο της Μυτιλήνης για να συγκροτηθούν οι δύο όμιλοι. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, οι πρώτες τρεις ομάδες των δύο ομίλων θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες play off απ’ όπου οι δύο πρώτες ομάδες θα ανέλθουν στην Α΄ Κατηγορία. 

Η νέα κλήρωση σε Α’ και Β’ Κατηγορία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα, στις 19:00, στα γραφεία της ΕΠΣΛ.